Safina v treh nizih do nadaljevanja

V tretji krog OP ZDA se je uspešno prebila tudi prva nosilka Dinara Safina. Rusinja je v 2. krogu v treh nizih s 6:7 (5), 6:2 in 6:3 izločila Nemko Kristino Barrois, 67. igralko sveta.

Objavljeno
03. september 2009 21.31
Ma.B./STA
Ma.B./STA
New York - V nadaljevanju odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku se je danes v tretji krog uspešno prebila tudi prva nosilka Dinara Safina. Rusinja je v 2. krogu v treh nizih s 6:7 (5), 6:2 in 6:3 izločila Nemko Kristino Barrois, 67. igralko sveta.

Safina v dvoboju z Nemko še ni potrdila prave forme, saj je napravila kar 38 neizsiljenih napak in 15 dvojnih napak pri začetnem udarcu, kljub temu pa se je na koncu napredovala v tretji krog, kjer se bo srečala z boljšo iz dvoboja med Italijanko Tathiano Garbin in Čehinjo Petro Kvitovo.

Ivanovićeva najavila premor


Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Ana Ivanović je po slovesu v prvem krogu najavila krajši premor od vrhunskega tenisa. "Prišel je čas, da si za nekaj časa odpočijem od tenisa," je danes dejala 21-letna srbska igralka, ki trenutno zaseda 11. mesto jakostne lestvice WTA. Ivanovićeva, ki je lani osvojila odprto prvenstvo Francije, letos pa jo je v New Yorku v prvem krogu izločila Ukrajinka Katerina Bondarenko, je še dodala, da bi trenutno le rada malo pozabila na tenis.

Izidi:
- ženske, 2. krog:
Dinara Safina (Rus/1) - Kristina Barrois (Nem) 6:7 (5), 6:2, 6:3;
Gisela Dulko (Arg) - Alona Bondarenko (Ukr/30) 6:4, 6:0;
Nadja Petrova (Rus/13) - Julie Coin (Fra) 6:4, 7:6 (3);