Saj ni res, pa je: Tudi Grosjean v »Piquetov« zid

Na drugem treningu pred VN Singapurja v formuli 1 je bil najhitrejši Nemec Sebastian Vettel. Pred tem je prvi trening, ki ga je sicer prekinilo trčenje Romaina Grosjeana, dobil Rubens Barrichello.

Objavljeno
25. september 2009 15.22
P. Z.
P. Z.
Singapur - Drugi trening pred nedeljsko dirko formule 1 za VN Singapurja je dobil Nemec Sebastian Vettel. Drugi čas je dosegel Španec Fernando Alonso, tretji pa je bil Finec Heikki Kovalainen.

Prvi trening prekinil Grosjean

Čeprav so si vsi v formuli 1 pred drugo nočno dirko v Singapurju prizadevali, da bi šla afera z namernim trčenjem Nelsona Piqueta čim prej v pozabo, se jim je neljubi dogodek še enkrat odvil pred očmi. Novinec v formuli 1 Romain Grosjean, ki je pri Renaultu zamenjal prav Piqueta, kateremu naj bi lani trčenje naročili iz vodstva in s tem omogočili zmago Fernandu Alonsu, je na istem zavoju številka 17 izgubil nadzor nad vozilom in se zaletel v nasprotni zid.

Grosjean, ki je dobil zeleno luč za nastop, potem ko mu je bilo včeraj slabo, je pred nesrečo dokončal devet krogov. Do takrat je bil najhitrejši vodilni v skupnem seštevku Jenson Button. Dirkačem so naročili vrnitev v garaže in očistili progo. Trening se je nadaljeval po 36 minutah. Na koncu sta bila najhitrejša zadnji zmagovalec Rubens Barrichello in njegov moštveni kolega pri moštvu Brawn GP Button.

Barrichello, ki zaostaja za Buttonom za 14 točk, je dosegel čas 1:50,179, Britanec pa je bil za dve desetinki sekunde počasnejši. Tretji je bil  Mark Webber, drugi voznik Red Bulla Sebastian Vettel pa peti. Med njima je bil (nezasluženi) zmagovalec prve nočne dirke Alonso.

Do konca sezone so še tri dirke. V Singapurju bo v nedeljo štart ob 14. uri. Kvalifikacije bodo v soboto ob 16.00.