San Antonio izgubil

V obeh dvobojih lige NBA sta bili boljši domači ekipi, tako je Miami z 92:89 premagal Cleveland, Phoenix pa s 103:87 San Antonio.

Objavljeno
02. februar 2007 09.26
Posodobljeno
02. februar 2007 09.28
V dresu San Antonia je bil z 32 točkami najboljši Argentinec Emanuel Ginobili
Phoenix - Četrtkova noč je bila čez lužo naporna zgolj za štiri moštva severnoameriške košarkarske lige NBA. V obeh dvobojih sta bili boljši domači ekipi, tako je Miami z 92:89 premagal Cleveland, Phoenix pa s 103:87 San Antonio. V dresu slednjih ni bil razpoložen slovenski košarkar Beno Udrih, saj mu v osmih minutah ni uspelo obremeniti statistike.

Phoenix je s 103:87 premagal San Antonio, s 24 točkami in kar rekordnimi 23 skoki pa je blestel Amare Stoudemire. Phoenix je s to zmago še vedno tesno za petami trenutno najuspešnejšemu moštvu lige Dallasu, tokrat pa mu je do zmage pomagal predvsem dober drugi del srečanja. Sonca so ob polčasu zaostajala 50:53, nato pa le prevzela pobudo v svoje roke in se veselila zmage. S 25 koši je bil v domačem dresu najuspešnejši Leandro Barbosa, medtem ko je bil v dresu San Antonia z 32 točkami najboljši Argentinec Emanuel Ginobili. Beno Udrih v osmih minutah, kolikor jih je odigral, ni bil uspešen, saj je v statistiko vnesel le prekršek in ukradeno žogo.

Do domače zmage z 92:89 so se prebili tudi košarkarji Miamija. Branilci naslova se lahko za novo zmago zahvalijo predvsem razpoloženemu Dwyanu Wadu, ki je zbral 41 točk. Poleg tega je v zadnji četrtini postavil tudi rekord kluba, saj je dosegel 24 točk. K temu je pripomoglo tudi dejstvo, da je LeBron James nad Wadom 20 sekund pred koncem storil prekršek, Wade pa je brez večjih težav oba prosta meta zadel in vodstvo Miamija povišal na 89:86. Dobri dve sekundi kasneje je bil nad njim znova storjen prekršek, Wade pa je bil polovično uspešen. Skupaj je na tekmi zadel kar 23 prostih metov od 24. Daniel Gibson je bil z 19 točkami najboljši v dresu Miamija.