Sašo Bertoncelj srebrn v Osijeku

Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je v finalu svetovnega pokala na konju z ročaji v Osijeku uspešno prikazal sestavo, telovadil zelo čisto in se z oceno 15,35 točke veselil srebrne kolajne.

Objavljeno
07. november 2009 19.35
Sašo Bertoncelj
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Osijek - Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je v finalu svetovnega pokala na konju z ročaji v Osijeku uspešno prikazal sestavo, telovadil zelo čisto in se z oceno 15,35 točke veselil srebrne kolajne. Odličje pa ni njegova edina nagrada, saj se je Bertoncelj z današnjim uspehom tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala povzpel med najboljšo trojico sveta.

Zmagal je svetovni prvak Kitajec Zhang Hongtao (16,075 točke), tretje mesto pa je osvojil Rus Andrej Perevožnikov (15,325).

Bertoncelj je bil edini današnji slovenski finalist, v nedeljo pa se bosta med najboljšimi osmimi na svetovnem pokalu kategorije A z nagradnim skladom 100.000 švicarskih frankov predstavila še Aljaž Pegan, ki je imel prvo oceno kvalifikacij na drogu, ter Saša Golob, ki si je finalni nastop na parterju pritelovadila s peto oceno kvalifikacij.