Schildova nepremagljiva

Avstrijka Marlies Schild je zmagovalka slaloma za svetovni pokal v nemškem Zwieslu. Schildova je z zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Objavljeno
11. marec 2007 15.40
Marlies Schild
Zwiesl - Avstrijka Marlies Schild (1:36,67) je zmagovalka slaloma za svetovni pokal v nemškem Zwieslu. Drugo mesto sta si razdelili Švedinja Anna Ottosson in svetovna prvakinja Čehinja Šarka Zahrobska (+ 2,23). Slovenija v finalni vožnji ni imela predstavnice, saj sta tako Petra Robnik kot Ana Kobal v prvi vožnji odstopili. Schildova je z zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima zdaj 15 točk prednosti pred rojakinjo Nicole Hosp.

Schildova deklasirala konkurenco

Najboljša slalomistka letošnje sezone, ki je že pred današnjo preizkušnjo osvojila slalomski kristalni globus, je bila na prvem mestu že po prvi vožnji, v kateri se ji je najbolj približala zmagovalka včerajšnjega veleslaloma Finka Tanja Poutiainen, ki je po polovici preizkušnje za Avstrijko zaostajala 91 stotink sekunde. Na tretjem mestu je bila po prvem nastopu Švedinja Anna Ottosson, četrta njena reprezentančna kolegica Theresse Borssen, peta pa Hrvatica Ana Jelušič.

V finalnem nastopu se je odlično odrezala svetovna prvakinja iz Aareja Šarka Zahrobska, ki je bila po prvi vožnji na devetem mestu, v drugo pa smučala bolj prepričljivo in v cilju prevzela vodstvo pred Francozinjo Florine De Leymarie. Smučarke, ki so startale za njo, so vse po vrsti delale napake, Švedinja Anja Pärson pa je celo odstopila. Prva, ki se je približala Zahrobski, je bila Ottossonova, ki se je v cilju izenačila s Čehinjo, Poutiainenova je storila preveč napak in se morala zadovoljiti s petim mestom, Schildova pa je suvereno opravila s tekmicami in si prismučala skoraj poltretjo sekundo naskoka pred najbližjima zasledovalkama.

Schildova vodstvo prevzela tudi v skupnem seštevku

Avstrijka je z današnjo zmago, sedmo v slalomu in skupno osmo v tej sezoni, prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Doslej vodilna Avstrijka Nicole Hosp je s slabšim prvim nastopom osvojila skromno 11. mesto in v skupnem seštevku padla na drugo, tretja pa je Američnaka Julia Mancuso, ki je v svoji najslabši disciplini danes osvojila 24. mesto.

Slovenke ponovno razočarale

Slovenska reprezentanca je nastopila v okrnjeni zasedbi. Na startnem seznamu sta bili le Ana Kobal in Petra Robnik, ki nista prismučali do cilja. V nekdaj paradni slovenski disciplini bo imela tako na finalu svetovnega pokala prihodnji konec tedna v švicarskem Lenzerheideju pravico nastopa le Ilka Štuhec, ki je danes postala mladinska svetovna prvakinja v slalomu.