Schildovi še šesti slalom

Na ženskem slalomu za svetovni pokal v španski Sierri Nevadi je zmagala Avstrijka Marlies Schild, ki je tako zmagovalka letošnje sezone v slalomu.

Objavljeno
25. februar 2007 15.05
Marlies Schild
Sierra Nevada - Na ženskem slalomu za svetovni pokal v španski Sierri Nevadi je zmagala Avstrijka Marlies Schild (1:43,61), ki je tako zmagovalka letošnje sezone v slalomu. Finka Tanja Poutiainen (+0,32)je bila druga, tretja pa Slovakinja Veronika Zuzulova (+0,93). Druga po prvi vožnji, Američanka Resi Stiegler, je v drugo odstopila.

Najboljša slovenska smučarka, edina finalistka Ana Kobal (+4,03), je v drugi vožnji pristala na 20. mestu. Petra Robnik se ni uvrstila v drugo vožnjo, Ana Drev in Mateja Robnik pa prve vožnje nista dokončali.

Schildovi že mali kristalni globus

Petindvajsetletna Schildova je že osvojila mali kristalni globus za slalomsko zmago v svetovnem pokalu, s 33 točkami prednosti pa je prevzela tudi prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, v katerem je do današnjega slaloma vodila njena rojakinja, specialistka za hitre discipline, Renate Götschl.

Enaintridesetletna Götschlova bo v svetovnem pokalu poskušala popraviti uvrstitve s svetovnega prvenstva v švedskem Aareju, kjer ji ni uspelo osvojiti napovedane zlate kolajne. Specialistko za hitre discipline do konca sezone čakajo še trije smuki, dva superveleslaloma in dva veleslaloma, v slalomu pa Goetschlova ne nastopa. Schildova bo zagotovo nastopila na preostalih slalomih, veleslalomih in superveleslalomih, po današnji zmagi pa je napovedala, da bo morda tekmovala na vseh desetih tekmah, ki so v sporedu svetovnega pokala še ostale.

V skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark tako vodi Marlies Schild pred rojakinjama Renate Götschl in Nicole Hosp. Tina Maze je skupno na 31. mestu. Vodilna v skupnem slalomu je prav tako Schildova, druga Hrvatica Ana Jelušić, Švedinja Therese Borssen pa je tretja. Najboljša Slovenka je Ana Kobal na 39. mestu. V ekipnem seštevku vodi Avstrija pred ZDA in Italijo, Slovenija je 12.