Schoenfelder gol dirjal po Lauberhornu

V zadnjih tednih iz smučarskega sveta prihajajo vse bolj bizarne vesti. Za zadnjo je poskrbel avstrijski reprezentant v alpskem smučanju Rainer Schoenfelder, ki je po progi v Wengnu smučal popolnoma gol.

Objavljeno
10. januar 2007 23.30
Rainer Schoenfelder
Wengen - V zadnjih tednih iz smučarskega sveta prihajajo vse bolj bizarne vesti. Za zadnjo je poskrbel avstrijski reprezentant v alpskem smučanju Rainer Schoenfelder, ki je po progi v Wengnu smučal popolnoma gol. Najboljši slalomist sveta v sezoni 2003/04 in dobitnik dveh bronastih olimpijskih kolajn iz Torina je imel na sebi le smučke, smučarske čevlje, čelado in rokavice. Schoenfelder se za to nenavadno potezo ni odločil zaradi milega vremena, ampak zaradi izgubljene stave.

Avstrijec si je namreč minuli teden poškodoval hrbet ob padcu v Adelbodnu, zaradi česar so ga mučile hude bolečine. Malce v šali je svojemu fizioterapevtu obljubil, da bo smučal gol, če se po njegovi terapiji prebudi brez bolečin. Očitno se je in tako postal prava atrakcija na Lauberhornu.
"Žal mi je, ker se je to razvedelo. Nisem opazil, da so me fotografirali. To je bila privatna stava, no, priznati pa moram, da mi ni bilo niti malo mraz," je dejal Schoenfelder, ki pa ni preveč razburil trenerja avstrijske ekipe Tonija Gigerja. "Nimam težav z goloto. Fotografij nisem videl, vendar pa prav gotovo ne bomo nikogar kaznovali. Fantje so se dobro zabavali, Rainer pa bo odslej bolj previden pri stavah," je svoje mišljenje o nenavadnem podvigu obelodanil Giger.

Konec minulega leta je za nevsakdanjo vest poskrbel tudi Švicar Silvan Zurbriggen. Slednji je za razliko od Avstrijca končal v priporu zaradi obtožbe, da se je samozadovoljeval v javnosti. Zurbriggna je obtožila neka starejša gospa v vasici Corvari. Nesrečni in osramočeni švicarski smučar, dobitnik srebrne slalomske kolajne s SP v St. Moritzu, se je branil, da je šlo le za malo potrebo. "To so velike neumnosti. Žal mi je, da se je gospa razburila, toda moral sem opraviti potrebo," je takrat pojasnil 24-letni Švicar.