Schumacher spet pri Ferrariju?

Generalni direktor Ferrarija Jean Todt očitno želi Michaela Schumacherja postaviti za vodjo te italijanske ekipe. Todt naj bi mu pomagal navezati nov krog stikov.

Objavljeno
13. februar 2007 14.03
Nasmejani Michael Schumacher
Maranello - Generalni direktor Ferrarija Jean Todt očitno želi sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1, Nemca Michaela Schumacherja, postaviti za vodjo te italijanske ekipe. V časniku "auto, motor und sport" bo objavljeno, da je Schumacher že aktivno vključen v priprave na novo sezono in se udeležuje vseh pomembnih sestankov in terminov. Todt naj bi mu tukaj pomagal navezati še tistih nekaj stikov, ki jih kot tekmovalec morda ni imel.

"V letošnji zimi je bil Schumacher v Maranellu še bolj pogosto, kot v prejšnjih letih," je za časnik povedal eden od Ferrarijevih ljudi. Schumacher pa se je v glavnem srečeval s krogom ljudi v katerem so Todt, tehnični vodja ekipe Mario Almondo, športni direktor Stefano Domenicali, vodja oblikovanja Aldo Costa in vodja zadolžen za motorje Gilles Simon.

Schumacher se je udeležil tudi sestanka s tekmovalnim vodjem FIA Charliejem Whitingom in tehničnim delegatom Petrom Wrightom, kjer so skupaj obravnavali pravilnike za prihodnja leta. Ob tem Nemec na dom dobi vse izide testnih voženj in druge pomembne podatke, ki se navezujejo na dirkače in bolide.

Obenem pa Schumacher pomaga novincu v ekipi Kimiju Raikkoenenu, da se bo slednji čim prej navadil na zapleteno elektroniko v italijanskem dirkalniku. "Kogar na ta način vključijo v delo ekipe, tega želijo pripraviti za odgovornejšo nalogo," naj bi pristavil eden od Ferrarijevih ljudi.