Schumija letos ne bo v F1

Čeprav je drugi Ferrarijev voznik Luca Badoer povsem pogorel na dirki za VN Evrope v Valencii, so rdeči iz Maranella sporočili, da vrnitev Michaela Schumacherja v tej sezoni ne pride v poštev.

Objavljeno
24. avgust 2009 15.51
P. Z.
P. Z.
Valencia - Michael Schumacher je bil Ferrarijeva prva želja po poškodbi Felipeja Masse, toda Nemcu je spektakularni "comeback" preprečila bolečina v vrati, ko jo je staknil v februarski nesreči z motorjem.

Čeprav so zdravniki dopustili možnost, da bi "Schumi" kmalu povsem okreval, je Ferrari zanikal možnost, da bi se sedemkratni svetovni prvak vrnil v rdeči dirkalnik po letu 2006.

Vodja Ferrarijevega moštva Stefano Domenicali je na vprašanje, ali Schumacher še naprej zavzeto trenira, da bi se lahko vrnil v F1, odgovoril: "Vesel sem, da trenira. Toda absolutno zavračam vsakršno možnost, da bi se že letos vrnil v formulo 1 kot voznik."

Luca Badoer je imel v Valencii cel kup težav in se bo moral močno izboljšati na dirki v Belgiji ta konec tedna, če želi imeti najmanjše možnosti, da bi v Ferrariju sedel tudi na VN Italije, piše spletna stran Autosport.com.

Domenicali ni želel špekulirati, za koliko bi bil včeraj Schumacher boljši od Badoerja. "Tudi za Michaela bi bilo težko. Gre za težko stezo in avtomobil je povsem nov. Vedno je bil agresiven. Ali bi lahko naredil dober rezultat? Verjetno da, saj se sicer ne bi odločil, da bo še enkrat poskusil. Kaj pa bi lahko storil, ne morem ugibati. Mislim, da ne bi bil slab."

Ferrari bo odločitev, komu bo zaupal drugi dirkalnik, sprejel po dirki v Spa Frankorchampsu. Takrat naj bi bilo tudi znano, v kolikšnem času bi lahko povsem okreval Massa. Med kandidati za vroči sedež, omenjajo imena, kot so: Giancarlo Fisichella, Anthony Davidson, Sebastien Bourdais, Nelson Piquet in Nico Hulkenberg.

Vrnitev Masse negotova

Massa, ki se je hudo poškodoval 25. julija letos med kvalifikacijami za VN Madžarske, se odpravlja v Miami, kjer bo pri priznanem ameriškem zdravniku Stevu Olveyju opravil še dodatne zdravniške preiskave.

Ta čas ni znano, ali bo Massa lahko še dirkal. Vsekakor pa bo v ZDA poiskal pomoč strokovnjaka, ki si je pridobil ime in veljavo v avtomobilističnemu svetu. Olvey je bil prvi, ki je pomagal preživeti Alexu Zanardiju po hudi nesreči leta 2001 na dirki v tekmovalnem razredu CART v nemški zvezni deželi Brandenburg, v kateri je izgubil obe nogi.