Scolari napoveduje odhod

Svoj odhod s selektorskega stolčka je napovedal brazilski selektor portugalske reprezentance Luiz Felipe Scolari. Brazilec pa še ne ve, kje bo nadaljeval svojo trenersko kariero.

Objavljeno
26. december 2006 19.05
Dobro razpoloženi selektor Portugalske Luiz Felipe Scolari
Lizbona - Portugalska policija je med božičnimi prazniki zaradi prevelike hitrosti in vožnje v alkoholiziranem stanju kaznovala portugalskega nogometnega reprezentanta in igralca madridskega Atletica, Manicha, kar pa ni razlog, da je svoj odhod s selektorskega stolčka napovedal brazilski selektor portugalske reprezentance Luiz Felipe Scolari. "Trenerski mandat je limitiran na pet ali šest let. Zato bo za vse najbolje, da po evropskem prvenstvu leta 2008 zapustim reprezentanco," je dejal 58-letni strateg, ki so ga po svetovnem prvenstvu, na katerem se je s Portugalsko uvrstil v polfinale, snubili tudi Angleži.

Brazilec še ne ve, kje bo nadaljeval svojo trenersko kariero, želja pa si, da prevzame kakšen klub. Pred dvema letoma je bil v pogovorih z Benfico, a je na koncu ponudbo zavrnil, tako kot dve leti pozneje tudi ponudbo angleške reprezentance: "Mislim, da z iskanjem službe ne bom imel veliko težav. Lahko ostanem na Portugalskem, odidem v drugo evropsko državo, lahko pa se tudi vrnem v Brazilijo. Zaenkrat se s tem vprašanjem ne obremenjujem."