ŠD in OK Planica sta se dogovorila

Športno društvo Planica in Organizacijski komite Planica sta se dogovorila, da bodo priprave tako na finale kot na mladinsko svetovno prvenstvo odslej potekale nemoteno.

Objavljeno
09. marec 2007 16.34
Ljubljana - Po jutranjem incidentu, ko so varnostniki Športnega društva Planica delavcem preprečili pripravo velikanke v dolini pod Poncami, sta se sredi današnjega dneva ŠD Planica in OK Planica, ki skrbi za izvedbo finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, dogovorila, da bodo priprave tako na finale kot na mladinsko svetovno prvenstvo odslej potekale nemoteno. Prihodnji teden se bodo na skupnem sestanku soočili predstavniki Smučarske zveze Slovenije, ŠD Planica in OK Planica, na katerem bodo skušali doseči dogovor o nadaljnjem delu.

V Planici so danes zjutraj varnostniki, ki jih je najelo Športno društvo Planica, začeli onemogočati dela na in ob skakalnici ter s tem pripravo na finale svetovnega pokala Mednarodne smučarske zveze (FIS) v smučarskih skokih, ki bo od 22. do 25. marca v dolini pod Poncami, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

"Prišli smo delat, pa so nas pričakali varnostniki, ki preprečujejo dostop do prizorišča. Mi smo prepričani, da te pravice nimajo, saj ima SZS urejena vsa dovoljenja za delo in pripravo velikanke, zato bomo poskušali po pravnih sredstvih to preprečiti, saj se s fizično silo tega ne moremo lotevati, ker smo normalni ljudje. Računam pa, da bomo problem poskušali rešiti in tudi ga rešujemo," je o napetem dogajanju v dolini pod Poncami povedal generalni sekretar OK Planica Primož Finžgar.

Današnje dogajanje je slikovito orisal tudi eden od prostovoljcev, ki sodelujejo pri pripravi velikanke: "ŠD Planica, na čelu katerega sta Bogomir Košir in Branko Dolhar, je preprečilo nadaljnjo pripravo velikanke, ker naj bi v Planici izpeljali mladinsko svetovno prvenstvo, ki bi sicer moralo biti v Trbižu. Delavce, ki volontersko sodelujemo pri pripravi, so nas zjutraj varnostniki pospremili ven iz prostora Čaplje in nam prepovedali uporabo številnih naprav ter objektov, ki jih potrebujemo za pripravo. Tako lahko zatrdim, da je trenutno izvedba finala svetovnega pokala paralizirana, saj ne smemo delati. ŠD Planica in SZS bi se morala že davno dogovoriti, žalostno je, da je prišlo tako daleč."

Prišlo zgolj do nesporazuma

Košir je še enkrat poudaril, da ŠD del na velikanki ne namerava ovirati. "Danes zjutraj je prišlo zgolj do nesporazuma med varnostniki in delavci in to ni bilo namerno. Ta čas, ko se pogovarjava, je že dogovorjeno, kaj lahko delavci uporabljajo za pripravo velikanke. SZS ima za pripravo velikanke vse, kar potrebuje," je zatrdil in dodal: "Če sem rekel, da dela ne bomo ovirali, pa prav gotovo ne bomo dovolili postavljanja šotorov in tribun in prepričan sem, da se bomo zelo hitro dogovorili. Pri tem skrajnem ukrepu le upam, da bodo pri SZS stvar vzeli resno in uvideli, da davčni dolg, ki je nastal iz prirejanja prireditev, ne more biti pot do tega, da se ŠD Planica uniči."