Se bo Navarro osebno opravičil Burdissu?

Po ekscesu na igrišču med včerajšnjo tekmo se je na travniku štadiona Valencie razvil splošni pretep nogometašev obeh moštev, nadaljeval pa se je tudi v prehodu, ki vodi v slačilnice. Uefa je že začela preiskavo.

Objavljeno
07. marec 2007 17.53
Eksces med tekmo
Valencia - Evropska nogometna zveza (UEFA) je začela preiskavo po množičnem pretepu igralcev na torkovi povratni tekmi osmine finala lige prvakov med špansko Valencio in italijanskim Interjem iz Milana. Na štadionu Mestalla se je dvoboj končal z neodločenim izidom 0:0, napredovanje pa si je izborilo moštvo s Pirenejskega polotoka, saj se je prva tekma na San Siru pred dvema tednoma končala z 2:2. Tekma je po zadnjem sodnikovem žvižgu imela podaljšek, v množičnem pretepu pa jo je najhuje skupil zvezni igralec Interja Nicolas Burdisso, saj mu je rezervni igralec Valencie David Navarro zlomil nos. UEFA je že sporočila, da bo zaključke disciplinske komisije sporočila 22. marca.

Eksces se je začel s prerivanjem Burdissa in obrambnega igralca španskega moštva Carlosa Marchene, nato pa je na igrišče pritekel Navarro, ki je z močnim udarcem "knockoutiral" Burdissa. Po tem dogodku se je na travniku štadiona Valencie razvil splošni pretep nogometašev obeh moštev, nadaljeval pa se je tudi v prehodu, ki vodi v slačilnice.

"Glavni krivec" pretepa Navarro je v izjavi za javnost že sporočil, da se namerava odpraviti v Italijo in osebno opravičiti ranjenemu Burdissu.

Kaže omeniti, da je UEFA leta 2004 kaznovala napadalca Valencie Miguela Angela Angula s sedmimi tekmami prepovedi nastopa, ker je na dvoboju lige prvakov brutalno napadel nogometaša nemškega Werderja iz Bremna, španski klub pa je zaradi nedostojnega obnašanja španskih nogometašev - ob izključenem Angulu jih je še pet prejelo rumene kartone - na tem dvoboju moral plačati kazen v višini 26.000 evrov.