Se bo prej vrnil Ronaldo ali odšel Pellegrini?

Po šokantnem porazu Real Madrida proti tretjeligaški ekipi so španski mediji že zahtevali odstop trenerja galaktikov Manuela Pellegrinija. Ta je sezono sicer začel odlično, po poškodbo Cristiana Ronalda pa njegovo moštvo niza poraze.

Objavljeno
29. oktober 2009 11.03
Š. Ro.
Š. Ro.
Madrid - Trener nogometnega kluba Real Madrid Manuel Pellegrini je po šokantnem torkovem porazu proti tretjeligaški ekipi Alcorcon (4:0) v španskem kraljevem pokalu postal tarča ostih kritik.

Španski mediji so namreč že zahtevali njegov odstop. "Kmalu se bo ponovila zgodba iz preteklosti," je zapisal dnevnik As in "galaktikom" že napovedal podobno prihodnost kot jo je zvezdniški klub že doživel pred leti. V želji, da bi si pokoril nogometno Evropo, pa se razkošni nakupi nekaterih največjih nogometnih zvezdnikov  (Zinedine Zidane, Luis Figo in David Beckham) niso najbolj obrestovali.

 

Se bo zgodovino torej ponovila? Predsednik kluba Florentino Perez je namreč z najbogatejšim nakupov v zgodovini v svoje vrste pridobil Cristiana Ronalda, a po njegovi poškodbi je moštvo izgubilo kar tri od petih tekem. Eden izmed njegovih krvnikov je bilo tudi tretjeligaško moštvo Alcorcon, ki sicer razpolaga s kar 400-krat manjšim proračunom kot največji zvezdnik Real Madrida.

 

Slednji bo zaradi poškodbe moral izpustiti tudi naslednji obračun lige prvakov proti Milanu. Portugalski napadalec tako soigralcem ne bo mogel pomagati pripraviti maščevanja na San Siru, njegova poškodba gležnja namreč še ni v celoti sanirana.

 

Z Ronaldom na igrišču je sicer Pellegrini doslej dobil vse tekme, vse od njegove poškodbe pa niza poraze. Se bo torej prej vrnil Ronaldo ali odšel Pellegrini?


Alcorcon še vedno proslavlja sanjsko zmago

 

"Vse to nas močno obremenjuje, a storiti ne moramo nič drugega kot to, da zmagamo na naslednji tekmi," je povedal Raul Albiol in razkril, da se je med počasom na neslavni tekmi proti Alcoronu vnel tudi spor med Pellegrinijem in Jose Mario Gutierrezom, ki ga je trener umaknil iz igre. "Jasno, nihče od nas ni bil zadovoljen s predstavo," je še povedal Albiol.

 

Zato pa so imeli toliko več razlogov za veselje nogometaši majhnega vaškega kluba. "Zdi se, kot da sanjamo. Igrali smo kot na vsaki drugi tekmi. Vseh 11 igralcev je srce in dušo pustilo na igrišču in kot kaže se je to obrestovalo," je povedal napadalec Alcorcona Francisco Borja.