Še pred začetkom konec SP za Uhrmanna

Michael Uhrmann, prvi adut nemške reprezentance v smučarskih skokih, je že končal ne le SP, temveč tudi sezono. Na treningu je grdo padel in si zlomil kost v desnem stopalu.

Objavljeno
21. februar 2007 17.03
Saporo - Michael Uhrmann, prvi adut nemške reprezentance v smučarskih skokih na nordijskem svetovnem prvenstvu v Saporu, je že končal ne le SP, temveč tudi sezono. Na treningu je pred sobotno tekmo je namreč grdo padel, pri tem pa si je zlomil kost v desnem stopalu, so potrdili zdravniki reprezentance.

"To je velik udarec za vso ekipo. Bil je eden glavnih favoritov za visoka mesta, kar je potrdil tudi na današnjem treningu, saj je bil to eden najdaljših skokov sploh," je dejal Peter Rohwein, glavni trener reprezentance.

Osemindvajsetletni Uhrmann je na skakalnici Okura padel pri 131 metrih pri drugem skoku in takoj so ga na nosilih prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so postavili diagnozo. "Zlomil si je kost v desnem stopalu. Čim prej ga bomo prepeljali v Nemčijo in opravili dodatne preiskave," je dejal moštveni zdravnik Christoph Ruehl in dodal, da bo šele po dodatnih testih znano, ali bo Uhrmann potreboval operacijo ali ne.