Še tretja zmaga za Slovenijo

 Slovenska moška rokometna reprezentanca je osvojila prvo mesto v skupini A, potem ko je v tretjem krogu svetovnega prvenstva v nemškem Wetzlarju premagala Tunizijo.

Objavljeno
22. januar 2007 22.45
Slovenija - Kuvajt 33:23 (17:11)
Wetzlar - Slovenska moška rokometna reprezentanca je osvojila prvo mesto v skupini A, potem ko je v tretjem krogu svetovnega prvenstva v nemškem Wetzlarju premagala Tunizijo s 34:27 (16:14). Slovenija se bo v drugem delu v Dortmundu in Halleju (od 24. do 28. januarja) pomerila z Islandijo, Francijo, Poljsko in Nemčijo.

Slovensko izbrano vrsto je po dveh "lažjih" preizkušnjah z Grenlandijo in Kuvajtom prvič na letošnjem zaključnem turnirju čakala prvokategorna reprezentanca, v dvoboju s Tunizijo, ki se odkrito spogleduje s kolajno, pa je iztržila poln izkupiček. Izbranci Kasima Kamenice z današnjo zmago niso le osvojili prvega mesta v svoji skupini, v drugi del, ki bo od 24. do 28. januarja v Dortmundu in Halleju prenašajo zlata vredni točki, ki bosta v neizprosnih bojih za uvrstitev v četrtfinale z Islandci, Francozi, Poljaki in Nemci še kako dobrodošli.

Naši igralci so bili absolutni gospodarji parketa v Wetzlarju, z bojevito, učinkovito, pametno in vsestransko igro pa so se prav poigrali s papirnatimi favoriti tega obračuna. Slovenija je bila le v uvodnih osmih minutah v podrejenem položaju, zaostanek treh golov (2:5) pa je v nadaljevanju hitro izničila in si v 27. minuti priigrala štiri gole prednosti (15:11), največ pa je vodila za sedem: v 56. minuti je bilo 33:26, na koncu dvoboja pa 34:27.