Semrajc in Žemlja v zmagovitem slogu

Janezu Semrajc se je z zmago nad Italjanom Enricom Burzijanijem uvrstil v polfinale odprtega prvenstva Ljubljana. Podoben podvig je uspel tudi Gregorju Žemlju, ki se bo za vstop v finale pomeril z Stephanom Robertom.

Objavljeno
24. september 2009 21.56
Da. O./STA
Da. O./STA
Ljubljana - Potem ko si je Janez Semrajc na teniškem odprtem prvenstvu Ljubljane, challengerju ATP z nagradnim skladom 60.000 dolarjev, priigral polfinale, je enak podvig ponovil še Grega Žemlja. Kranjčan, osmi nosilec turnirja BMW Ljubljana Open, je v četrtfinalu gladko po dveh nizih s 6:1 in 6:4 ugnal drugega nosilca Hrvata Roka Karanušića.

Že pred tem je uspeh kariere dosegel 20-letni Semrajc, ko je gladko s 6:3 in 6:4 odpravil osem let starejšega Italijana Enrica Burzija ter si priigral polfinalni nastop. V polfinalu bo Semrajc lopar prekrižal s prvim nosilcem Italijanom Paolom Lorenzijem.


V petek pa bo od Slovencev prvi na igrišča TC Ljubljana ob stadionu ŽAK ob 15. uri stopil Grega Žemlja, ki se bo za vstop v finale pomeril s tretjim nosilcem, Francozom Stephanom Robertom. Dvoboj Semrajc - Lorenzi bo na sporedu predvidoma ob 17. uri.


Izidi četrtfinala OP Ljubljana:


Grega Žemlja (Slo/8) - Roko Karanušić (Hrv/2) 6:1, 6:4;
Janez Semrajc (Slo) - Enrico Burzi (Ita) 6:3, 6:4;
Stephane Robert (Fra/3) - Simone Vagnozzi (Ita) 6:0, 6:2;
Paolo Lorenzi (Ita/1) - Filip Krajinović (Srb) 6:0, 4:6, 6:2.