Serena Williams na nujni operaciji zaradi krvnega strdka v pljučih

Najboljša teniška igralka zadnjih let, Američanka Serena Williams je zaradi krvnega strdka morala na nujno operacijo pljuč. Kot poročajo ameriški mediji, okreva v bolnišnici v Los Angelesu, njeno zdravje pa je še vedno precej nestabilno.

Objavljeno
02. marec 2011 19.17
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Los Angeles - Kot poročajo ameriški mediji, je teniška zvezdnica Serena Williams morala na nujno operacijo, potem ko so ji zdravniki v pljučih odkrili krvni strdek.

»Sereni so že prejšnji teden odkrili pljučni embolizem. Serena se je sicer pravkar vrnila iz New Yorka, kjer je bila na zdravniških preiskavah zaradi poškodovanega stopala,« je povedala njena predstavnica za javnost Nicole Chabot. »Zdravniki še vedno nadzorjujejo njeno zdravstveno stanje, saj se želijo izogniti dodatnim zapletom,« je še dejala.

Američanka se je sicer vse prejšnje leto ubadala z zdravstvenimi težavami. Na turnirjih ni igrala vse od lanske zmage na Wimbledonu, ob proslavljanju le-te pa si je v restavraciji porezala stopalo. Ker se je želela hitro vrniti, se je poškodba še zapletla, svojo vrnitev pa je zato do nadaljnjega preložila.

Williamsova je v tem času tudi padla z vrha teniške lestvice na 11. mesto, v karieri pa sicer že zbrala 13 zmag na turnirjih za grand slam.