Shaq spet pokazal svojo kakovost

Znova se je v dobri luči prikazal Shaquille O'Neal, ki ni kazal, da bo čez nekaj dni praznoval 35. rojstni dan. V svoji najboljši tekmi sezone je O'Neal nanizal rekordnih 31 točk, 15 skokov in šest podaj.

Objavljeno
03. marec 2007 11.45
Shaquille O'Neal
Miami - V severnoameriški košarkarski ligi NBA je bilo sinoči na sporedu enajst tekem, zaigrali pa so tudi štirje slovenski igralci. Toronto je moral doma z 81:94 priznati premoč Milwaukeeju, Rašo Nesterovič je v 23 minutah prispeval dve točki in devet skokov, Uroš Slokar pa v slabi minuti igre ni obremenil statistike. Los Angeles Lakers so s 108:116 klonili proti Sacramentu, Saša Vujačič je v 20 minutah zbral sedem točk, dva skoka in podajo. Edini, ki je vknjižil zmago, je bil Beno Udrih, San Antonio Spurs so z 98:74 premagali Orlando, slovenski košarkar pa je v treh minutah le enkrat uspešno skočil.

V ostalih tekmah je Denver doma izgubil proti Houstonu s 97:108, Washington je bil za točko boljši od Atlante (93:92), Minnesota je doma izgubila proti Utahu s 83:109, Miami pa je s 85:82 premagal Detroit. Philadelphia in Memphis sta se razšla po podaljšku, s 117:112 pa so bili boljši domači. New York je s 106:97 ugnal Golden State, Chicago pa New Orleans s 104:93. Phoenix je navdušil domačo dvorano in s 115:90 ponižal Indiano.

Znova se je v dobri luči prikazal Shaquille O'Neal, ki ni kazal, da bo čez nekaj dni praznoval 35. rojstni dan. Shaq je svoji ekipi 36 sekund pred koncem z lepim zabijanjem priskrbel vodstvo in tako le uspel rešiti zmago, potem ko je Miami zapravil visoko vodstvo 22 točk proti Detroitu. V svoji najboljši tekmi sezone je O'Neal nanizal rekordnih 31 točk, 15 skokov in šest podaj. Detroit je tokrat ubral napačno strategijo, saj je ogromnega centra kril zgolj en njihov igralec.

"Kot sem slišal, so bili mnenja, da sem starec in da bo dovolj, če me krije eden njihovih igralcev. Kadar me ne krijeta vsaj dva nasprotna obrambna igralca, to vzamem precej osebno. Takšen pristop je namreč proti moji veri, zato sem se razburil. Ob tem sem tudi pomislil, da so si rekli, poglej ga, saj nima več nič v sebi," je po tekmi dejal O'Neal, ki bo v torek praznoval svoj osebni praznik.

San Antonio je z 98:74 odpravil Orlando, Argentinec Manu Ginobili pa je 16 od svojih 31 točk dosegel v tretji četrtini, vključno s petimi trojkami. Spursi so s tem zabeležili sedmo zaporedno zmago. V dresu Orlanda je bil z 22 točkami najboljši Turek Hedo Turkoglu.
Sacramento je s 116:108 ugnal Los Angeles Lakerse. Mike Bibby je deset od skupaj 33 točk dosegel v zadnjih štirih minutah, Kevin Martin je k skupnemu izkupičku prispeval 20 točk, Kralji pa so s tem prekinili pozitivni niz treh zmag Jezernikov. V dresu mesta angelov je bil s 30 točkami najboljši Kobe Bryant, ki je zbral še deset podaj, Lamar Odom pa je k temu dodal še 26 točk, 13 skokov in šest podaj. Poleg tega je že pred tekmo izredno visoka kazen doletela člana Jezernikov Vladimirja Radmanoviča. Ta se med odmorom zaradi tekme all-star ni držal navodil kluba in se poškodoval na deskanju. Šestindvajsetletni Srb bo tako kar globoko segel v žep, saj bo moral plačati 500.000 dolarjev kazni, z igrišč pa bo odsoten do sredine aprila.