Sijajni Kopitar spet kraljuje med strelci

Anže Kopitar je z golom in dvema podajama pomagal k zmagi hokejistov Los Angeles Kings s 5:3 v gosteh pri moštvu Phoenix Coyotes. Hrušičan je tako znova potrdil sijajno formo ter z vrha lestvice najkoristnejših igralcev izpodrinil Alexa Ovečkina.

Objavljeno
03. november 2009 10.28
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Phoenix - Anže Kopitar je v 15 tekmah nove sezone zbral 24 točk (11 golov in 13 podaj) ter ima z eno odigrano tekmo več točko prednosti pred poškodovanim Alexom Ovečkinom, s 14 zadetki prvim strelcem lige. Ovečkin bo zaradi poškodbe levega ramena, staknil jo je v nedeljo, manjkal najmanj še eno tekmo, na ledene ploskve pa naj bi se vrnil ob koncu tedna.

Edini slovenski hokejist, ki si služi kruh v najboljši hokejski ligi na svetu, je na tekmi proti Phoenixu dosegel prvi gol v 16. minuti za vodstvo Los Angelesa. Le sekundo pred koncem prve tretjine je izenačil Shane Doan. Domače moštvo je bolje zaigralo v drugi tretjini. Vodstvo z 2:1 je le 37 sekund po začetku druge tretjine Phoenixu priigral češki hokejist Martin Hanzal, nato je v 15. minuti sledilo presenečenje za Kralje, ko je vodstvo domačega moštva na 3:1 zvišal Scottie Upshall, a je na začetku zadnje minute druge tretjine razliko na 3:2 znižal Ryan Smyth.

V zadnji tretjini je pobudo prevzela gostujoča ekipa. PO 6:44 je prišla do izraza udarna trojka Los Angelesa, zadel je Justin Williams v kombinaciji s Smythom in Kopitarjem, na začetku 16. minute je mrežo Phoenixa zatresel Drew Doughty, nato pa je 39 sekund pred koncem dvoboja znova zadel še Smyth po Kopitarjevi podaji za končno zmago s 5:3.

Kopitar je že petič v sezoni na eni tekmi dosegel tri točke. Na lestvici najboljših strelcev si z 11 goli mesto deli s Patrickom Marleaujem, Marianom Gaborikom in Stevenom Stamkosom. Kralji bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na petek, ko v Los Angeles prihaja najboljše moštvo minule sezone Pittsburgh Penguins.

LA je na 15 tekmah zbral devet zmag in je z 20 točkami drugi v pacifiški diviziji, za točko zaostaja za San Josejem. V zahodni konferenci NHL so Kralji tretji, v vodstvu je Colorado z 22 točkami. V celotni ligi pa si z Washingtonom delijo četrto mesto in so na dobri poti, da po letu 2002 spet zaigrajo v končnici, ki je Kopitar v prvih treh sezonah prek luže še ni dočakal.

V preostalih dveh dvobojih sta slavili domači moštvi. New York Islanders so s 3:1 ugnali Edmonton Oilers ter se veselili četrte zaporedne zmage. Zmago ekipe Philadelphia Flyers s 6:2 nad hokejisti Tampa Bay Lightning je nekoliko skalila novica, da bo zvezdniški krilni igralec Philadelphie Simon Gagne odsoten vsaj poldrugi mesec zaradi v torek načrtovane operacije trebušne kile in kolka.

Izidi:
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning      6:2
New York Islanders - Edmonton Oilers 3:1
Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 3:5