Skakalci najprej v Ramsau

Ker je na prizorišču naslednjih dveh tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v Engelbergu zapadlo nekaj novega snega, so prireditelji tudi uradno prižgali zeleno luč za izpeljavo tekmovanja.

Objavljeno
11. december 2006 16.34
Jernej Damjan
Ljubljana - Ker je na prizorišču naslednjih dveh tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v Engelbergu zapadlo nekaj novega snega, so danes iz Mednarodne smučarske zveze (FIS) tudi uradno prižgali zeleno luč in sporočili, da bodo tekmi 16. in 17. decembra na veliki skakalnici Titlis lahko izpeljali. V slovenskem taboru so se po sestanku odločili, da bo reprezentanca pod vodstvom Vasje Bajca in Gorazda Pogorelčnika najprej v torek odpotovala na trening v avstrijski Ramsau.

Čeprav se je prvi strokovni mož slovenske ekipe Bajc sprva bolj nagibal k možnosti, da bi se Slovenci pridružili Švicarjem v Einsiedelnu in se celo vrnili na plastiko, se je strokovno vodstvo po sestanku le odločilo za trening v Ramsauu, čeprav je tam konec tedna svetovni pokal v nordijski kombinaciji, zato gre pričakovati precejšnjo gnečo. "V bistvu niti nismo imeli veliko izbire, saj je Ramsau trenutno edina alternativa v Srednji Evropi," je dejal prvi trener Gorazd Pogorelčnik.

Slovenci bodo tako dva dni trenirali v Avstriji, nato pa se bodo v četrtek preselili na prizorišče svetovnega pokala v Švico.

Na četrti in peti tekmi sezone bo predvidoma nastopila ista šesterica skakalcev, ki je slovenske barve zastopala že na prejšnjih preizkušnjah: Primož Pikl, Robert Kranjec, Jernej Damjan, Primož Peterka, Rok Benkovič in Rok Urbanc.