Škof ostaja v Celju, Rutenka pa v Španiji

Slovenski rokometni prvaki so sporočili, da so se Nemci odpovedali slovenskemu reprezentantu Gorazdu Škofu. Sergej Rutenka pa naj bi vendarle ostal pri zvezdniški španski ekipi.

Objavljeno
05. april 2007 09.40
Gorazd Škof ostaja
Ljubljana – Kot kaže, je konec peripetij okoli prestopa vratarja Celja Pivovarne Laško Gorazda Škofa k Magdeburgu. Slovenski prvaki so sporočili, da so se Nemci, ki so se znašli v škripcih zaradi domnevnega poslovanja »na črno«, odpovedali slovenskemu reprezentantu. Pri Ciudadu Realu se je tudi dvignilo veliko prahu. Nemški Lemgo si je zaželel Sergeja Rutenko, ki pa naj bi vendarle ostal pri zvezdniški španski ekipi.

»Zgodba se je dokončno razpletla s telefonskim klicem novega menedžerja Magdeburga Holgerja Kaiserja, ki nam je sporočil, da na Škofa ne računajo več in da za njega niso pripravljeni plačati odškodnine, tudi tiste ne, ki je zapisana ob morebitnem sporazumnem odhodu iz Celja. To so potrdili tudi pisno in nam v podpis poslali izjavo, s katero bodo lahko pravnoveljavno izničili pogodbo, ki jo je s Škofom podpisal njihov dosedanji menedžer Hildebrandt,« so v sporočilu za javnost zapisali Celjani.

»Vem le, kar so mi povedali v klubu. Moram še govoriti s svojim menedžerjem. Sicer pa naj bi se Magdeburg znašel v hudih denarnih težavah, morda ga bodo celo izločili iz prve lige. Kot kaže, bom še dve leti branil v Celju,« se je na novico odzval Škof.

Veliko opravka s slovenskimi reprezentanti imajo tudi pri Ciudadu Realu. Zaradi poškodbe vezi v levem kolenu je najverjetneje konec sezone za Aleša Pajoviča, vodstvo kluba pa je razburila izjava menedžerja Lemga, da je Rutenka prvi na seznamu njegovih želja ter da je zanimanje Špancev za poljskega bombarderja Magdeburga Karola Bieleckega razumel kot znak, da v prihodnje ne računajo več s slovenskim Belorusom. »Z njim imamo dolgoročne načrte,« so siknili predstavniki Ciudada Reala, s katerim ima Rutenka pogodbo do leta 2014.

Iz tiskanega Dela.