Škof ostaja v Celju

Nemški rokometni prvoligaš Magdeburg se je odpovedal lovu na vratarja slovenske reprezentance in Celja Pivovarne Laško Gorazda Škofa.

Objavljeno
04. april 2007 22.10
Celje - Nemški rokometni prvoligaš Magdeburg se je odpovedal lovu na vratarja slovenske reprezentance in Celja Pivovarne Laško Gorazda Škofa. Kot so zapisali na spletni strani slovenskih prvakov, Nemci namreč niso več pripravljeni plačati kakršne koli odškodnine, tako da Škof do nadaljnjega ostaja v Celju.

"Zgodba se je dokončno razpletla danes s telefonskim klicem novega managerja SC Magdeburg Holgerja Kaiserja, ki nam je sporočil, da na Gorazda Škofa ne računajo več in da zanj niso pripravljeni plačati nobene odškodnine, tudi tiste ne, ki je zapisana ob morebitnem sporazumnem odhodu Škofa iz Celja. Kakšno uro zatem so nam to potrdili tudi pisno preko elektronske pošte in nam v podpis poslali ustrezno izjavo, s katero bodo lahko pravno veljavno izničili pogodbo, ki jo je s Škofom podpisal njihov dosedanji manager Bernd Uwe Hildebrandt," so zapisali na celjski spletni strani, kjer so dodali tudi, da je sam predsednik Magdeburga Rolf Oesterhoff kritiziral postopek podpisovanja pogodbe in ga označil za neprofesionalnega.

"Pogodba s Škofom je bila izpeljana neprofesionalno. Če gre sedaj kar naenkrat za večjo odškodnino, potem moramo jasno povedati, da te vsote ne moremo plačati," je v pogovoru za spletno stran www.handbal-world.com dejal Oesterhoff in tako okrcal zdaj že nekdanjega managerja Hildebrandta.

Slovenska rokometna reprezetnanca je izgubila proti Gorenju

Slovenska moška rokometna reprezetnanca je v prijateljski rokometni tekmi v Velenju izgubila proti Gorenju s 24:35 (11:18).

Ekipa Gorenja, ki se pripravlja na finalni turnir pokala Slovenije, je prepričljivo ugnala slovensko državno reprezentanco. Gostitelji so bili boljši praktično ves čas tekme, saj je po uvodnih desetih minutah izenačene igre njihova prednost začela naraščati. Pri reprezentanci gre izpostavili razpoloženega Gajiča, pri Velenjčanih pa velja omeniti, da so igrali brez poškodovanega Baškina, ki si je poškodoval koleno na dopoldanskem treningu.