Skupni seštevek in današnji veleslalom Hospovi

Zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala in veleslalomskega kristalnega globusa je Nicole Hosp. Drugo mesto je osvojila Nemka Kathrin Hölzl, tretje pa Avstrijka Michaela Kirchgasser.

Objavljeno
18. marec 2007 14.57
Nicole Hosp
Lenzerheide – Zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala in veleslalomskega kristalnega globusa je Nicole Hosp. Drugo mesto je osvojila Nemka Kathrin Hölzl, tretje pa Avstrijka Michaela Kirchgasser.

Največja konkurentka Hospove za osvojitev velikega kristalnega globusa Marlies Schild je osvojila 6. mesto. Tina Maze se je na koncu uvrstila na 17. mesto in tako ostala brez točk za svetovni pokal.

Hospova dominirala že po prvi vožnji

Hospova je bila najhitrejša že po prvem nastopu, s čimer je napovedala naskok na veleslalomski in skupni vrh svetovnega pokala. Edina, ki bi še lahko ogrozila njeno skupno zmago, je bila njena rojakinja Marlies Schild, ki pa je bila po polovici preizkušnje na skromnem desetem mestu. V drugo je smučala bolje, a je 23-letna Hospova v zadnjem nastopu sezone smučala odlično in na koncu za sekundo in 42 stotink prehitela drugouvrščeno Nemko Kathrin Hölzl in za sekundo in 53 stotink rojakinjo Michaelo Kirchgasser, ki je bila tretja. Schildova je tekmo skupaj s Švedinjo Anno Ottosson, za katero je bil današnji veleslalom zadnja tekma v karieri, končala na šestem mestu.

Hospova brez besed


"Ostala sem brez besed. Zame se je vse izšlo idealno. Že včerajšnja zmaga je bila izredno pomembna, saj sem si prismučala odločilno prednost. Danes sem bila na startu prvič v sezoni pošteno živčna, saj sem vedela, da gre za tri zmage. Takoj po startu pa sem se sprostila in odpeljala, kot znam," je po trojni zmagi dejala Nicole Hosp.

Slaba sezona Tine Maze

Tina Maze z letošnjo sezono ne more biti zadovoljna. V prvi vožnji je naredila veliko napak in jo končala na 18. mestu, v drugo pa smučala bolje, a s 17. mestom ostala brez točk svetovnega pokala, ki ga na finalu dobi le najboljša petnajsterica. Črnjanka je v veleslalomskem seštevku svetovnega pokala sezono končala na 19. mestu.