Slab obisk, a sladka zmaga

Obisk v dvorani Podmežakla je bil na tekmi s koroškim tekmecem najslabši letos, kar pa ni zaustavilo jeseniških hokejistov, ki so vknjižili novo zmago.

Objavljeno
23. januar 2007 23.05
Boris Pretnar pred vrati celovškega KAC-a
Jesenice - Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 41. kroga avstrijske lige premagali ekipo KAC iz Celovca s 5:2 (3:0, 1:0, 1:2).

Obisk v dvorani Podmežakla je bil na tekmi s koroškim tekmecem najslabši letos, na tribunah pa ni bilo niti gostujočih navijačev, ki so zavoljo težav v prometu ostali na severni strani karavanškega predora. Toda to ni motilo domačih hokejistov, ki jih je tokrat vodil Marjan Kozar, kajti glavni trener Matjaž Kopitar je odšel V Dallas na All star tekmo novincev lige NHL, kjer bo zaigral tudi njegov sin Anže Kopitar.

Že v prvi tretjini so domači goste iz Celovca postavili na realna tla in pokazali, kdo je gospodar v hiši. Nekaj nevarnih strelov Korošcev je domači vratar Gaber Glavič zanesljivo ukrotil, zato pa je bil pri strelu vnovič Aaron Fox, ki je bil krvnik tekmecev že na dvoboju v Celovcu. V drugem delu so gostje pokazali precej več kot v prvi tretjini, njihova igra je bila precej bolj tekoča, vendar poti do Glavičeve mreže nikakor niso našli, saj je imel jeseniški vratar tokrat svoj večer, kar je dokazal s kar 17 obrambami v srednjem delu tekme. Domači so bili v drugem delu v navidez podrejenem položaju, a so z odlično igro v obrambi držali tekmeca na varni razdalji, ko pa je Marcel Rodman zadel še z igralcem manj, je bila nova zmaga proti večnim tekmecem iz Celovca zelo blizu. Gorenjci so morali svojo zmago v zadnjem delu le še potrditi, kar je storil Fox s svojim tretjim zadetkom že po šestih minutah, vendar pa je sledilo tudi nekaj slabših minut Železarjev, kar so gostje izkoristili v slabi minuti z dvema zadetkoma, toda zmaga ni bila vprašljiva.

Železarje konec tedna čakata vnovič dve težki gostovanji. V petek gredo na pot v Salzburg, v nedeljo pa še enkrat v olimpijski Innsbruck.