Slalom dobil Matt

Zmagovalec slaloma za pokal Vitranc v Kranjski Gori je Mario Matt, ki je s tem prevzel tudi vodstvo v slalomskem seštevku. Valenčič je osvojil 17., Dragšič pa 19. mesto.

Objavljeno
04. marec 2007 14.58
Benjamin Raich
Kranjska Gora - Vodilni po prvi vožnji slaloma v Kranjski Gori in včerajšnji zmagovalec Avstrijec Benjamin Raich je moral priznati premoč svetovnemu prvaku v slalomu Mariu Mattu. Matt zdaj pred zadnjim slalomskim preiskusom v Lenzerheideju upa tudi na osvojitev malega kristalnega globusa. Tretje mesto je osvojil Italijan Manfred Möllg.

Prvi tek slaloma so zaznamovali tudi odstopi, med njimi trije prav posebej. Za prvo razburjenje je poskrbel Nemec Felix Neureuther, ki si je v na pogled nenevarnem padcu na ciljni strmini izpahnil ramo in za nekaj časa obležal v snegu pred ciljem. Neureutherju so zdravstveni delavci ramo naravnali še na progi.

Malo za njim je odstopil tudi vodilni v slalomskem seštevku svetovnega pokala, Jens Byggmark. Pred današnjo tekmo je imel Šved 20 oziroma 25 točk prednosti pred najbližjima zasledovalcema, Avstrijcema Benjaminom Raichom in Mariem Mattom, ki imata danes odlično priložnost da ga prehitita. O skupni zmagi v slalomskem seštevku pa se bo odločalo na finalu svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju.

V svoji najšibkejši disciplini pa je odstopil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Aksel Lund Svindal. Norvežan je imel pred današnjim slalom v skupnem seštevku le tri točke naskoka pred Raichom. "Nerad vidim odstop konkurentov, saj se vsi enako težko borimo za isti cilj," je ob odstopu Svindala dejal Raich. "Aksel je odličen smučar in verjamem da bo najin boj za zmago v svetovnem pokalu še razburljiv," je dodal. Svindal bo zaostanek lahko nadoknadil že naslednji konec tedna, ko se bodo najboljši smučarji sveta v superkombinaciji in hitrih disciplinah merili v njegovem domačem Kvitfjellu.

V drugem teku sta oba slovenska finalista izkoristila dobri štartni številki, v prvem teku sta namreč osvojila 25. in 27. mesto, in si prismučala uvrstitvi med dvajseterico. Mitja Valenčič je osvojil 17., Mitja Dragšič pa 19. mesto.

Po dolgem času se je s 23. mestom med dobitnike točk vpisal tudi Američan Bode Miller.