Slalom iz Wengna v Kranjski Gori?

Mednarodna smučarska zveza mrzlično išče nadomestne prireditelje za odpadle tekme v sezoni in morda se Kranjski Gori v letu 2007 obeta še ena slalomska tekma.

Objavljeno
13. januar 2007 20.20
Altenmarkt/Wengen - Mednarodna smučarska zveza (FIS) mrzlično išče nadomestne prireditelje za odpadle tekme v sezoni in morda se Kranjski Gori v letu 2007 obeta še ena slalomska tekma. FIS je danes namreč napovedala, da sta možni nadomestni prizorišči za odpadli wengenski slalom Kranjska Gora in Garmisch-Partenkirchen. Izvedbo prihodnji teden v Val d'Iseru je tekmovalni direktor FIS Guenter Hujara zavrnil, saj je tamkajšnjo pobočje komaj primerno za kombinacijski slalom, za specialnega pa je preveč enostavno.

Ženski superveleslalom, ki je ta konec tedna odpadel v avstrijskem Altenmarkt-Zauchenseeju, pa bodo izpeljali v okviru tekem v italijanskem San Sicariu. Pred tem je FIS razmišljala, da bi ga morda izpeljala v Cortini d'Ampezzo prihodnji konec tedna, a bodo pri FIS veseli, če bodo pod streho spravili načrtovan program, saj so bile temperature v Cortini danes kljub debeli snežni odeji okrog 16 stopinj Celzija. V primeru odpovedi Cortine bi namesto italijanskega prireditelja morda vskočil mondeni švicarski St. Moritz.