Slaven Bilić ostaja v sedlu

Slaven Bilić še naprej ostaja selektor izbrane nogometne vrste Hrvaške, kljub neuspehu reprezentance te države, ki se ni uvrstila na svetovno nogometno prvenstvo leta 2010.

Objavljeno
16. oktober 2009 16.26
P. Z./STA
P. Z./STA
Zagreb - Danes je Slaven Bilić novinarjem povedal, da še vedno uživa zaupanje tako hrvaške nogometne zveze (HNS) kot igralcev. Čeprav je javno napovedoval, da se bo po zadnji kvalifikacijski tekmi v Kazahstanu poslovil s trenerskega položaja, si je premislil: »Prevladala je moja prvotna želja in sem se odločil, da bom še naprej trener

Hrvaška je kvalifikacijski ciklus za nastop na SP, ki bo prihodnje leto v Južnoafriški republiki, v skupini 6 končala na tretjem mestu, za Anglijo in Ukrajino.

Hrvaška je sodelovala na vseh velikih tekmovanjih od leta 2002. Doslej ni izpustila niti enega svetovnega prvenstva, odkar je samostojna država. V dodatnih kvalifikacijah za EP 2004 je izločila Slovenijo. Lani je bila na EP v Švici in Avstriji ena boljših reprezentanc, vendar je v četrtfinalu proti Turčiji klonila po izvajanju 11-metrovk, izenačujoči zadetek pa pred tem prejela v zadnji minuti sodnikovega dodatka.

»Verjamem tej skupini igralcev. Imamo obveznosti do sebe, do navijačev in do hrvaške javnosti, zato sem se odločil ostati selektor. Naše načrte so preprečile poškodbe. Kaj takšnega se ne more več ponoviti,« je še povedal nekdanji as Hajduka.