Slovanu tretje mesto superpokala

Rokometaši Slovana so z zmago nad koprskim Cimosom s 33:30 (14:12) osvojili tretje mesto na slovenskem superpokalu v Mariboru. V finalu se bosta pomerila Gorenje in Trimo.

Objavljeno
06. september 2009 21.01
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Maribor - Rokometaši Slovana so osvojili tretje mesto na slovenskem superpokalu v Mariboru, potem ko so v malem finalu premagali koprski Cimos s 33:30 (14:12). V finalu bosta ob 19. uri igrala Gorenje in Trimo.

V primerjavi s sobotno tekmo, ko so že po 14 minutah zaostajali za pet zadetkov (3:8), so rokometaši Slovana tekmo za tretje mesto na slovenskem superpokalu v Mariboru začeli povsem drugače. Proti Cimosu so si že po devetih minutah priigrali pet zadetkov prednosti (7:2). Toda mladi Koprčani se niso predali, v naslednjih minutah naredili delni izid 5:0 in izenačili na 9:9.

 

Zadnji del prvega polčasa je znova minil v znamenju Ljubljančanov (v prvem polčasu je vratar Jure Vran zbral osem obramb, na nasprotni strani Jure Jeraj edino šele v zadnji sekundi prvega polčasa), ki so si s štirimi zaporednimi zadetki znova priigrali občutnejšo prednost (14:10). A na krilih strelsko razpoloženih Gorana Gorenca, Tineta Poklarja in Dušana Fidela (od dvanajstih Cimosovih zadetkov v prvem polčasu jih je ta trojica dosegla kar enajst) so Primorci do odhoda na odmor zaostanek prepolovili.

 

Začetek drugega polčasa je pripadel Cimosu, ki je v 35. minuti prvič na tekmi povedel (17:16). Vendar ne za dolgo, kajti v Slovanovih vrstah se je razigral Dragan Gajič, ki je vseh svojih osem zadetkov dosegel v drugem polčasu. Svoje sta prispevala še vratar Vran in krilni igralec Peter Božič, tako da si je ljubljanski klub večkrat priigral minimalno prednost.

 

Po sedmih izenačenjih v drugem polčasu si je Slovan občutnejši naskok priigral pri izidu 28:25 v 50. minuti, toda Koprčani, pri katerih je blestel Goran Gorenac (10 zadetkov), v drugem polčasu pa se je "razbranil" tudi Jeraj (10 obramb), so se še štirikrat približali le na zadetek zaostanka. Nazadnje pri 30:31 dve minuti pred koncem tekme, vendar sta Gajič in Peter Hrvatin z zadetkoma priigrala zmago Slovanu in s tem tudi tretje mesto na letošnjem superpokalu v Mariboru.


* Dvorana Tabor, gledalcev 100, sodnika: Lah in Sok (oba Velika Nedelja).
* Slovan: Močivnik, Vran, Župič, Bečirovič, Koloper 4, Kovač 2, Božič 6, Vujić 2, Čemas 2, Skušek 4 (2), Bundalo 1, Hrvatin 3, Šmejc 1, Teržan, Gajič 8 (1).
* Cimos Koper: Mahnič, Jeraj, Ban 1, Koštric, Grzentič 2, Fidel 3, Dobrila 3, Smolnik, T. Poklar 5 (2), Gospič 1, Kramar 1, Gorenac 10 (1), Pasar 1, R. Rapotec 3, Jovičić.
* Sedemmetrovke: Slovan 4 (3), Cimos Koper 4 (2).
* Izključitve: Slovan 8, Cimos Koper 6 minut.