Slovenca v uvodu neuspešna

Na teniških igriščih ob stadionu ŽAK se je z uvodnimi tremi dvoboji začelo odprto prvenstvo Ljubljane. Nastopila sta tudi dva od šesterice Slovencev; Rok Bonin in Mark Zakošek sta oba izgubila.

Objavljeno
21. september 2009 22.20
Blaž Kavčič
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Na teniških igriščih ob stadionu ŽAK se je danes z uvodnimi tremi dvoboji začelo odprto prvenstvo Ljubljane, turnir BMW Ljubljana Open z nagradnim skladom 60.000 dolarjev. Prvi dan sta nastopila tudi dva od šesterice Slovencev; Rok Bonin in Mark Zakošek sta oba izgubila. V torek bodo dvoboje prvega kroga odigrali še preostali štirje Slovenci.

Od Slovencev je bil danes najprej na vrsti Rok Bonin, ki si je za nastop na glavnem turnirju priboril posebno povabilo prirediteljev z zmago na pozivnem kvalifikacijskem turnirju. A njegov tekmec Monačan Benjamin Balleret je gladko slavil zmago po dveh nizih s 6:4 in 6:2. Še lažje delo je imel prvi nosilec turnirja Italijan Paolo Lorenzi, ki je zmagal prej kot v uri in Marku Zakovšku zavezal dve kravati (6:0, 6:0).

Igrišča teniškega centra Ljubljana pa bodo zares oživela že v torek, ko je na sporedu kar 13 posamičnih dvobojev prvega kroga ter pet dvobojev dvojic. Turnirski program se bo začel že ob 10. uri, ko bosta na osrednje igrišče stopila branilec naslova in peti nosilec turnirja Srb Ilija Bozoljac ter Hrvat Antonio Veić. Za tem dvobojem nastop na osrednjem igrišču čaka Janeza Semrajca, ki mu je žreb določil šestega nosilca letošnjega OP Ljubljane, 186. igralca na svetovni lestvici Hrvata Ivana Dodiga.

Osrednje igrišče bo povsem slovensko že ob 14. uri, ko si bosta nasproti stala reprezentančna kolega iz reprezentance za Davisov pokal, osmi nosilec Grega Žemlja in Aljaž Bedene, ki je za nastop dobil posebno povabilo organizatorjev. Preostali Slovenec, naš najboljši na lestvici ATP (149. mesto) Blaž Kavčič, ki je letos četrti nosilec, se bo predstavil po slovesnem odprtju ob 18. uri, ko bo lopar prekrižal z Italijanom Enricom Burzijem.