Slovence čaka še nekaj preizkusov

Slovensko reprezentanco konec tedna v Mariboru čaka nastop na prijateljskem mednarodnem turnirju Adecco, na katerem se bo pomerila z  Bolgarijo in Grčijo. V vodstvu slovenske reprezentance si želijo, da bi bili tako kot prejšnje, razprodani tudi ti dve domači tekmi.

Objavljeno
27. avgust 2009 16.58
Lu.Š/STA
Lu.Š/STA
Maribor -Slovenijo že v petek ob 18. uri čaka obračun z Bolgarijo, v nedeljo ob 20. uri pa bodo nasprotniki Grki. "S tema ekipama se letos še nismo pomerili, a gre za dve zelo dobri reprezentanci. Posebej Grki, ki bodo tudi letos na evropskem prvenstvu merili na medaljo, bodo močan nasprotnik. Naš cilj je seveda jasen, dve novi zmagi," pa pred tekmo pravi trenutni kapetan reprezentance Jaka Lakovič, ki je v tej vlogi zamenjal poškodovanega Matjaža Smodiša. Slednji se bo po individualnih pripravah prav v Mariboru pridružil reprezentanci, a na tekmah v dvorani Tabor še ne bo zaigral. "Vsi vemo, da Matjaž ni in ne bo 100-odstotno pripravljen. Vsi ga nestrpno pričakujemo in če bo le minimalno kazalo, da lahko zaigra na prvenstvu, je seveda dobrodošel," pa je ob tem dodal selektor Jure Zdovc in še enkrat potrdil, da se Smodiš sicer vrača v ekipo, a da njegovo igranje še ni dokončno potrjeno.

Sicer pa je Zdovc pohvalil vzdušje v ekipi: "Maribor je zadnja faza priprav na prvenstvo in delamo zelo dobro in intenzivno. Po turnirju v Španiji se zavedamo, da moramo spremeniti tudi razmišljanje in prve spremembe so vidne." Z delom pa je zadovoljen tudi Lakovič: "Vsekakor je forma vse boljša, saj na treningih pospešeno odpravljamo napake v igri."

Trening je po mnenju večine reprezentantov dober, številni pa poudarjajo, da bo treba na igrišču za vsak uspeh pustiti tudi srce. "To velja tako za ti dve tekmi, ki sta pred nami, kot za prvenstvo. Če bomo igrali s srcem, lahko premagamo prav vsakega nasprotnika. Če pa želja ne bo prava, je lahko tudi obratno, saj slabih ekip na prvenstvu ne bo," pa pravi Goran Jagodnik, morda v tem trenutku najizkušenejši slovenski reprezentant, ki nekoliko slabši nastop na turnirju v Španiji pripisuje prav premajhni želji: "Pravočasno smo dobili opozorilo. Tam smo bili po napornih treningih vsi skupaj kar nekako izpraznjeni in brez prave želje ni šlo."

Delno so košarkarji z mislimi že pri naslednjem obdobju, saj jih po tekmah v Mariboru čaka še gostovanje in dve prijateljski tekmi z Nemčijo. Vsaj vodstvo pa je z mislimi tudi že na Poljskem, kamor bo predčasno odpotoval Walter Jeklin in uredil vse potrebno, da bo imela reprezentanca urejene vse pogoje za dober nastop.