Slovenci uspešni tudi v Iron Mountainu

Slovenski skakalci so dobro nastopili na dveh tekmah v Iron Mountainu. Zaradi močnega vetra so imeli prireditelji ves teden težave. Od Slovencev se je najbolj izkazal Jurij Tepeš.

Objavljeno
19. februar 2007 16.01
Primož Roglič
Detroit - Po uspešnem nastopu Slovencev minuli vikend na dveh tekmah celinskega pokala v smučarskih skokih v Westbyju, ki ga je Primož Roglič kronal z zmago in drugim mestom, so slovenski skakalci dobro nastopili tudi na dveh tekmah v Iron Mountainu. Zaradi močnega vetra, ki je pihal tudi s hitrostjo 11 do 12 m/s, so imeli prireditelji ves teden težave, zato so obe tekmi izpeljali na isti dan. Od šesterice Slovencev se je najbolj izkazal Jurij Tepeš, ki je bil na prvi preizkušnji 14., na drugi pa je pristal tik za stopničkami, na četrtem mestu.

Prvo tekmo v Iron Mountainu je zaznamoval spremenljiv veter, zaradi katerega so jo morali po 36 tekmovalcih razveljaviti in začeti znova. "Prva serija je bila vetrovna, žirija se je sicer trudila, vendar je imela v vodji tekmovanja šibek člen. Žal smo si v takšnih razmerah tako v prvi seriji kljub solidnim nastopom, predvsem mladincev, nabrali preveč zaostanka, da bi lahko mešali štrene povsem pri vrhu," je nastope svojih varovancev - 14. mestu Tepeša so dodali še 15. Primoža Rogliča, 17. Roberta Hrgote, 18. Primoža Peterke, 21. Mitje Mežnarja in 32. Jureta Šinkovca - na prvi tekmi ocenil trener Matjaž Triplat.

Na drugi tekmi dneva je bil Tepeš četrti, med deseterico pa se je uvrstil tudi Roglič, ki je bil osmi. "Na drugi tekmi pa je sicer obveljala le ena serija, a je bila tekma poštena, saj so imeli vsi bolj ali manj enake razmere, zato so tudi rezultati realni," je dejal Triplat in ocenil štirinajstdnevno turnejo po ZDA: "Na turneji sem lahko zadovoljen z mladinci, z nekaterimi bolj, z drugimi manj, razočaranje pa sta Šinkovec in Peterka. Za njiju bom še premislil, kaj bi bilo bolj smiselno: ali trening ali nadaljevanje v celinskem pokalu."

Naslednji tekmi celinskega pokala bi morali biti v nemškem Brotterodeju (24. in 25. 2.), a so ju prireditelji zaradi pomanjkanja snega odpovedali. Za zdaj še ni znano, ali bodo pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) našli nadomestno prizorišče.