Slovenci začeli s pričakovano zmago

Slovenska malonogometna reprezentanca je v uvodni tekmi kvalifikacijskega turnirja skupine 7 za nastop na evropskem prvenstvu v Laškem premagala izbrano vrsto Moldavije s 6:2.

Objavljeno
22. februar 2007 21.35
V Laškem potekajo kvalifikacije za EP
Ljubljana – Reprezentanca Slovenije v dvoranskem nogometu je v uvodni tekmi kvalifikacijskega turnirja skupine 7 za nastop na evropskem prvenstvu v Laškem premagala izbrano vrsto Moldavije s 6:2 (5:2).

Slovenska malonogometna vrsta je z odliko začela turnir v Laškem, ki odloča o potniku na evropsko prvenstvo. Tega bo med 16. in 25. novembrom gostil portugalski Porto. Slovenija je najprej strla na papirju najšibkejšega tekmeca, že v petek pa jo čaka bistveno težji nasprotnik, zaradi česar je selektor Andrej Dobovičnik danes še malce "taktiziral" in na tribuni pustil standardna reprezentanta Dejana Simiča in Nenada Kurtiča ter z rotacijo vseh 12 igralcev poskrbel tudi za to, da bodo Slovenci petkov obračun dočakali spočiti.

Že začetek tekme je nakazal razmerja moči med obema vrstama. Slovenski igralci so odlično krenili in že v drugi minuti povedli, ko je zadel Denis Ibrišimovič. Prednost je nato povišal Igor Osredkar, v osmi minuti pa so prvega od dveh golov zabili Moldavci prek Olega Hilotiija. Ta je še v prvem polčasu z lepim strelom s strani znižal na 2:5, toda že pred tem sta Davorin Šnofl z dvema zaporednima goloma in Slaviša Goranovič stvari postavila na svoje mesto. Dobovičnik je na tekmi dal priložnost prav vsem 12 izbrancem. Kljub temu je bila Slovenija veliko boljši tekmec in bi lahko slavila še z višjim izidom. Sredi drugega polčasa, v katerem je Dobovičnikova vrsta bolj ali manj le še nadzorovala potek tekme in varčevala moči, je Šnofl zadel še vratnico, še pred tem pa je v 24. minuti končni izid postavil Rajko Uršič.

"Po pričakovanju so moji varovanci zmagali in pokazali dobro igro. Moram reči, da sem s samim razpletom tekme zelo zadovoljen in upam, da bo tako tudi v dvoboju z Romuni," je po tekmi dejal Dobovičnik.

Slovenci bodo v petek ob 18.30 igrali proti Romuniji, v nedeljo ob 15.30 pa še proti Belgiji. Na EP vodi le prvo mesto v skupini, zagotovljen nastop na EP imajo le gostitelji Portugalci.

* Dvorana Tri lilije, gledalcev 1100, sodnika: Šunjič (Hrvaška) in Gronman (Finska).
* Strelci: 1:0 Ibrišimovič (2.), 2:0 Osredkar (7.), 2:1 Hilotii (8.) 3:1 Šnofl (8.), 4:1 Šnofl (15.), 5:1 Goranovič (16.), 5:2 Hilotii (19.), 6:2 Uršič (24.).
* Slovenija: Tokič, Goranovič, Ibrišimovič, Simeunovič, Zorč, Kragelj, Mehič, Osredkar, R. Uršič, Melink, Bajc, Šnofl.
* Moldavija: Neagu, Muntean, Hilotii, Tacot, Subbotin, Plamadeala, Iacovenco, Gritiuc, Baesu, Capsamun, Burdujel, Coceban.