Slovenci zasedli Bratislavo

Medtem ko najboljši slovenski nogometaši v hotelu Crown Plaza mirno in samozavestno pričakujejo tekmo svojih karier proti Slovaški, se 2500 njihovih navijačev zabava po ulicah Bratislave in pripravlja na bučno podporo s tribun od 20.30 dalje.

Objavljeno
10. oktober 2009 19.58
Rok Tamše, naš poročevalec iz Bratislave
Rok Tamše, naš poročevalec iz Bratislave
Bratislava - Športna javnost nestrpno pričakuje nogometni dvoboj Slovaške in Slovenije v kvalifikacijah za nastop na SP 2010 v Južni Afriki. Slovenski navijači so zasedli slovaško prestolnico, na vsakem koraku je moč srečati skupine rojakov z dresi in šali slovenske nogometne reprezentance. Na trgu Hlavne namestie in vseh bližnjih ulicah starega dela mesta odmevajo slovenske navijaške pesmi, prešerno in optimistično razpoloženi Slovenci si nabirajo moči za navijanje z odličnim domačim pivom in kulinaričnimi dobrotami.

 

Slovaška policija budno spremlja gibanje gostujočih navijačev, hkrati pa se je tudi pripravila za polnjenje proračuna. Na avtomobile s slovenskimi regitrskimi tablicami več kot dosledno nameščajo lisice in tako je bilo tudi z Delovim. Zgodba je postala prijetnejša, ko smo se s predstavnikoma mestne policije dogovorili za milejšo denarno kazen. Če je bila ta na začetku uradnih 60 evrov, sta se uniformiranca hitro sprijaznila z 20 evri brez nepotrebnega izpolnjevanja formularjev in pisanja računov. Zadovoljni smo se razšli in si zaželeli športni dvoboj najboljših nogometašev obeh dežel na stadionu Opečnato polje.

 

Medtem izbranci selektorja Matjaža Keka mirno in samozavestno pričakujejo tekmo v hotelu Crown Plaza v središču Bratislave. Ker so se Milivoje Novakovič in druščina zbudili v deževno jutro, jih ni mikalo na plano. Boštjan Gasser nam je razkril današnje dogajanje pred tekmo. Po poznem zajtrku so kapetan Robi Koren in tovariši ob 12. uri pričakali sestanek s selektorjem. Ob 14.30 je bilo na sporedu kosilo, za katerega je poskrbel Tine Janežič. Na meniju so bile testeninane, zrezki, ribami, za posladek pa še bil jabolčni zavitek. Do 17. ure so naši najboljši nogometaši počivali v sobah elitnega hotela, ob 17.45 je sledil še zadnji Kekov sestanek z varovanci, ob 18.45 minut pa se bo slovenska vrsta z avtobusom odpravila na pet minut oddaljen stadion. Kot vse kaže, bo ob 20.30 na zelenico stopila udarna zasedba, z Novakovičem in Boštjanom Cesarjem.