Slovenija klonila pred Francozi

Po porazu proti Nemčiji je slovenska rokometna vrsta na letošnjem svetovnem prvenstvu izgubila še proti Franciji z 19 proti 33.

Objavljeno
25. januar 2007 23.13
Slovenija je svojo peto tekmo na SP izgubila
Halle - Po porazu proti Nemčiji je slovenska rokometna vrsta na letošnjem svetovnem prvenstvu izgubila še proti Franciji z 19 proti 33. Slovenija se bo v soboto pomerila z Islandijo, tekma pa se bo v Halleju začela ob 18. uri.

Slovenskim rokometašem se po sijajnem izhodišču iz prvega dela tekmovanja vse bolj izmika četrtfinale. Po sredinem porazu z Nemci so danes morali priznati premoč še tradicionalno neugodnim Francozom, konec tega tedna pa bodo imeli v Halleju še dva popravna izpita. V soboto se bodo pomerili z Islandci (18.00), dan kasneje pa še s Poljaki (17.30).

Slovenski strateg Kasim Kamenica je po sredinem porazu z Nemci ves svoj žolč zlil na danski sodniški par Per Olesen/Lars Ejby Pedersen, tekmo pa označil kot "sramoto za Mednarodno rokometno zvezo (IHF) in nemško rokometno zvezo". IHF je proti slovenskemu strategu začela disciplinski postopek, grozi mu celo denarna kazen v višini od 500 do 5000 švicarskih frankov, možno pa je, da ga bo v nadaljevanju zaključnega turnirja kaznovala celo s prepovedjo vodenja ekipe na eni tekmi. Slovenski rokometaši so na današnjem dvoboju lahko računali na pomoč svojega vojskovodje, vendar so bili v dvoboju s "trikolorji" povsem nemočni.

Slovenija si je edino vodstvo na dvoboju priigrala v sedmi minuti, ko je vodila s 3:2, ves preostali čas pa je vseskozi gledala v hrbet močnejšemu in uglednejšemu tekmecu, ki si je že v prvih tridesetih minutah priigral gromozansko in neulovljivo prednost. Francozi so bili absolutni gospodarji parketa v Halleju, tudi na račun medle slovenske igre v obrambi in zvodenele predstave v napadu. V slovenski ekipi ni bilo razpoloženega posameznika, nekaj več življenja je kazal le beloruski ostrostrelec s slovenskim potnim listom Sergej Rutenka. Naša izbrana vrsta je že v 11. minuti zaostajala za tri gole (3:6), v 21. pet (8:13), tik pred koncem prvega dela pa že za osem (10:18).

Slovenija je že po tridesetih minutah igre podpisala "brezpogojno kapitulacijo", tako da je drugi polčas odigrala povsem brezvoljno. Na obzorju je bila prava katastrofa, saj so si "galski petelini" že v tretji minuti nadaljevanja priigrali deset golov prednosti (20:10), v 41. minuti trinajst (25:12), na srečo pa je francoski strateg Claude Onesta svojim varovancem - potem ko so tekmecu v prvih dvajsetih minutah drugega polčasa dovolili, da dosežejo le tri gole - zaukazal nekoliko ležernejši ritem, ki pa je bil vseeno premočan in prehud za nemočne slovenske rokometaše.

* Štadion Gerry Weber, gledalcev 5900, sodnika: Černega in Poladenko (oba Rusija).
* Slovenija: Kozlina 1, Backovič 1, Ivančič 1, Jovičič 1, Kozomara, Gajič, Natek 5, Kavaš 1, Špiler, Škof, Brumen 4, Rutenka 3, Lapajne, Lubej 2.
* Francija: Ploquin, Fernandez 5, Dinart 1, G. Gille, B. Gille 4, Narcisse 3, Girault 4 (3), Karabatič 6, Kempe 2, Omeyer, Abati, Abalo 3, Guigou 5 (1), Bosquet.
* Sedemmetrovke: Slovenija 1 (0), Francija 4 (4).
* Izključitve: Slovenija 12, Francija 6 minut.
* Rdeč karton: /.