Slovenija na povsem sveži zelenici Wembleyja

Upravitelji nogometnega stadiona Wembley so se odločiili, da bodo že šestič v dveh letih zamenjali zelenico, ki jo v največji meri uničujejo veliki koncerti. Angleška reprezentanca jo bo prvič preizkusila na tekmi s Slovenijo.

Objavljeno
24. avgust 2009 22.59
Š. Ro.
Š. Ro.
London - Le dva tedna pred prijateljsko tekmo angleške nogometne reprezentance proti Sloveniji, morajo upravitelji popolnoma prekopati travo na stadionu Wembley, ki bo dan pozneje gostil tudi kvalifikacijski dvoboj za SP s Hrvaško.

Travnato podlago so namreč dodobra uničili koncerti glasbene skupine U2, zato so se upravitelji 750 milijonov funtov vrednega stadiona odločili, da že šestič v dveh letih zamenjajo zelenico. Njihova odločitev pa po mnejnu mnogih ni prav nič nepričakovana, glede na to, kaj vse je sloviti Wembley že gostil odkar je prenovljen - od velikih koncertov, tekem nogometnih reprezentanc, zaključkov ligaških tekmovanj do tekem ameriškega nogometa, po travnatem terenu pa so že potekale tudi avtomobilistične dirke.

 

Vseeno pa je bil z odločitvijo, da se na nacionalnem stadionu zamenja zelenica, nezadovoljen selektor angleške nogometne reprezentance Fabio Capello, češ, da je bil »teren v popolnoma optimalnem stanju za igro, travniku pa bi morali le dati čas, da se obnovi.«

 

Nazadnje so travnato površino na Wembleyju zamenjali po letošnji polfinalni tekmi angleškega pokala. Takrat si je bila celotna britanska športna javnost enotna v kritiki površine, ki je kar klicala po prenovi. »Neenakomeren in kriv travnik na Wembleyju je prava nogometna katastrofa. Glavni razlog za to je veliko število koncertov, ki jih prirejajo na stadionu. Na travi se takrat gnete na tisoče ljudi,« je bil po polfinalnem porazu Arsenala v angleškem pokalu kritičen Arsene Wenger.


Angleška reprezentanca bo novo površino preizkusila 5. septembra prav na prijateljski tekmi proti Sloveniji, ki bo dan pred kvalifikacijsko tekmo proti Hrvaški.