Slovenija neodločeno tudi z Dansko

Slovenska hokejska reprezentanca je v zadnjem nastopu na turnirju serije Eurochallenge na Danskem z domačini igrala neodločeno 2:2.

Objavljeno
11. februar 2007 18.44
Köbenhavn - Slovenska hokejska reprezentanca je v zadnjem nastopu na turnirju serije Eurochallenge na Danskem igrala neodločeno 2:2 (0:0, 1:1, 1:1) z domačo reprezentanco. Slovenija je osvojila končno drugo mesto.

Zadnja tekma slovenske reprezentance na danskem turnirju se je začela s protinapadom Marcela Rodmana in Gregorja Polončiča v 34. sekundi in obrambo domačega vratarja Michaela Madsna. V vratih Slovenije je Anže Ulčar nato ubranil poskus Madsa Bodkerja. Sredi prve tretjine sta moštvi igrali dve minuti le s po tremi igralci na ledu, v tem obdobju pa je Blaž Klinar nepravilno ustavil prodor Petra Regina. Kazenskega strela domača ekipa ni izkoristila, saj je bil Ulčar na pravem mestu. Slovenci bi lahko povedli v 16. minuti, a je po poskusu Egona Muriča plošček zadel vratnico, gol Danske tik pred koncem pa je bil razveljavljen zaradi premaknjenih vrat.

Danci so povedli po 30 sekundah nadaljevanja ob številčni prednosti, uspešen je bil Bo Norby-Andersen . Slovenci so takoj odgovorili in po akciji Muriča in Mitje Šivica izenačili. Danci so na polovici tekme zadeli še vratnico. Zadnja tretjina se je začela podobno, Danska je povedla v 44. minuti, spet ob prednosti igralca več na ledu, tudi drugi gol pa je dosegel Andersen. Nato je sledilo nekaj dobrih akcij Slovenije, David Rodman in Jaka Avgustinčič pa nista bila uspešna. Napadi Slovenije so vseeno obrodili sadove v 52. minuti, ko je Avgustinčiču dobro podal Klinar in izid je bil izenačen, pri neodločenem izidu 2:2 pa je nato ostalo tudi po podaljšku.

Slovenija je februarski reprezentančni premor končala z dvema nedoločenima izidoma na turnirju na Danskem (še 3:3 z Norveško) in porazom proti Nemčiji. Na danskem turnirju je bila Slovenija z dvema točkama druga, za domačo ekipo s tremi točkami in pred Norveško (1).