Slovenija neodločeno z Norveško

Slovenska hokejska reprezentanca je na turnirju serije Eurochallenge na Danskem igrala neodločeno z Norveško 3:3 (2:1, 1:1, 0:1).

Objavljeno
10. februar 2007 19.16
Köbenhavn - Slovenska hokejska reprezentanca je na turnirju serije Eurochallenge na Danskem igrala neodločeno z Norveško 3:3 (2:1, 1:1, 0:1). V nedeljo ob 15. uri bo Slovenija igrala še proti domači reprezentanci Danske.

Slovenski hokejisti so po hudem sredinem porazu v Ingolstadtu z Nemci z 0:6 v današnjem obračunu v danski prestolnici pokazali veliko lepši obraz in igrali neodločeno z Norvežani. Izbranci ameriškega stratega na slovenski klopi Teda Satorja so si po polovici dvoboja priigrali dva gola prednosti (3:1), v drugi polovici pa tekmecem dovolili, da so izenačili. Skandinavcem je točko priigral Jonas Holos, ki je zadel v 59. minuti.

Norvežani so z igralcem več povedli v peti minuti, le dve minuti kasneje pa je Gregor Polončič po lepi akciji Davida Rodmana izenačil. Po izenačenju se je odvijal izenačen boj, lepi priložnosti pa sta zapravila Tomi Hafner in Mitja Šivic, vendar je bil skandinavski čuvaj mreže na pravem mestu. Tik pred koncem prve tretjine je Mitja Šivic po lepi podaji Dejana Kontreca povišal na 2:1. Risi v 27. minuti niso izkoristili dveh igralcev več na ledu, minuto pozneje pa so prek Jake Avgustinčiča vendarle dosegli tretji gol. V nadaljevanju so Norvežani ves čas vršili pritisk na slovenska vrata: po kombinaciji Jonasa Andersena in Mathisa Olimba je najprej znižal Mathias Trygg, minuto pred koncem pa izenačili prek Holosa. Za najboljšega igralca na slovenski strani je bil razglašen Tomi Hafner, na strani Norvežanov pa napadalec Kjell Richard Nygaard.

Na turnirju na Danskem sodelujejo le tri reprezentance, tako da bo vsaka igrala po dve tekmi. Že v petek sta se pomerili skandinavski ekipi, boljši pa so bili Danci s 5:3 (1:2, 3:0, 1:1).