Slovenija premagala Grenlandijo

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvem krogu svetovnega prvenstva skupine A v nemškem Wetzlarju premagala Grenlandijo s 35:21 (17:9).

Objavljeno
20. januar 2007 20.25
Slovenija - Grenlandija 35:21 (17:9)
Wetzlar - Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvem krogu svetovnega prvenstva (skupina A) v nemškem Wetzlarju premagala Grenlandijo s 35:21 (17:9). Slovenija se bo v nedeljo pomerila s Kuvajtom, tekma pa se bo pričela ob 18. uri.

Slovenska izbrana vrsta je v svoji premierni tekmi letošnjega svetovnega prvenstva - pred tem je nastopila na Islandiji leta 1995, v Franciji leta 2001, na Portugalskem leta 2003 in v Tuniziji leta 2005 - dosegla prepričljivo zmago v dvoboju z neenakovredno Grenlandijo. Izbranci Kasima Kamenice v obračunu z bojevitimi igralci s severnega Atlantika - nekateri igrajo v kakovostni danski ligi, nekateri pa so se šele začeli spoznavati z rokometno abecedo - niso imeli večjih težav, veliko težji preizkušnji jih čakata v nedeljo in ponedeljek, ko se bodo pomerili s Kuvajtčani, ki jih vodi slovenski strokovnjak Niko Markovič, in Tunizijci pod taktirko nekdanjega stratega Celja Seada Hasanefendiča.

Slovenski rokometaši so v uvodni tekmi do potankosti izpolnili vse načrte: osvojili so prvi par točk, niso se preveč utrudili, nemški parket je okusilo vseh štirinajst igralcev, tekma je minila brez poškodb, zaigral pa je tudi najbolj udaren mož Sergej Rutenka, ki je v pripravljalnem obdobju zaradi poškodovane mišice vadil po posebnem programu.

Naša izbrana vrsta je imela le v uvodnih minutah nekaj težav s Severnjaki, nato pa so Rutenka (5 golov), Zoran Lubej (8 golov) in druščina stopili na plin in prevzeli vajeti igre v svoje roke. V neenakovredni igri je slovenska prednost konstantno naraščala, priložnost za dokazovanje so dobili prav vsi rokometaši. Z izjemo obeh vratarjev so se prav vsi igralci vpisali med strelce, na koncu pa so slavili s štirinajstimi goli prednosti. Najvišjo prednost so si priigrali tik pred koncem dvoboja, ko so vodili s petnajstimi goli prednosti (35:20). Od vseh slovenskih rokometašev je imel največjo minutažo Luka Žvižej (59:06 minute), rekonvalescent Rutenka, ki je veliko igral tudi v obrambi, pa je na parketu preživel 30:35 minute.