Slovenija premagala Kuvajt

Slovenski izbrana vrsta je v Wetzlarju izpolnila primarno nalogo. Z drugo zaporedno zmago si je že zagotovila drugo mesto v svoji skupini in nastop v drugem delu zaključnega turnirja.

Objavljeno
21. januar 2007 21.25
Slovenija - Kuvajt 33:23 (17:11)
Wetzlar - Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem krogu svetovnega prvenstva (skupina A) v nemškem Wetzlarju premagala Kuvajt s 33:23 (17:11).

Slovenski izbrana vrsta je v Wetzlarju izpolnila primarno nalogo. Z drugo zaporedno zmago - v soboto je premagala Grenlandijo - si je že zagotovila drugo mesto v svoji skupini in nastop v drugem delu zaključnega turnirja, ob morebitni ponedeljkovi zmagi nad Tunizijo pa bo v Dortmund in Halle, kjer bodo od 24. do 28. januarja potekali dvoboji v skupini 1, kjer se bodo združile prvo in drugouvrščene reprezentance iz skupine A, B in C, prenesla dve točki.

Današnja slovenska igra ni bila navdušujoča, še posebej moteče so bile številne zapravljene stoodstotne priložnosti v prvem polčasu, a azijski prvak, ki ga že nekaj let vodi Savinjčan Niko Markovič, se ni mogel enakovredno kosati v nobeni rokometni prvini. Strokovnjak na slovenski klopi Kasim Kamenica je v današnjem dvoboj ponovil "grenlandski recept" in minutažo enakovredno porazdelil med svojimi varovanci, ki so si najvišjo prednost v prvem polčasu priigrali v 21. minuti, ko so vodili z devetimi goli (15:6), najvišje vodstvo na dvoboju pa v 56. minuti, ko se je na semaforju svetil izid 32:20.

Slovenija se bo v ponedeljek pomerila s Tunizijo, tekma pa se bo v Wetzlarju pričela ob 20. uri.