Slovenija s težavo v četrtfinale

Slovenska vaterpolska reprezentanca je v odločilnem srečanju za napredovanje v četrtfinale evropskega prvenstva skupine B v švicarskem Luganu z 9:8 premagala Belorusijo.

Objavljeno
09. september 2009 19.58
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Lugano - Slovenska vaterpolska reprezentanca je v odločilnem srečanju za napredovanje v četrtfinale evropskega prvenstva skupine B v švicarskem Luganu z 9:8 (2:4, 2:1, 3:2, 2:1) premagala Belorusijo. Zadetke za Slovenijo so dosegli: Bukovac 4, Komatar, M. Nastran po 2, Galič 1.

Obe moštvi sta srečanje za tretje mesto v skupini in napredovanje v četrtfinale začeli z istega izhodišča, saj sta imeli pred srečanjem obe po dve zmagi in dva poraza. Slovenija je imela prednost boljše razlike v golih in teoretično bi varovancem Marina Cetina za četrtfinale zadostoval že remi.

Slovenski vaterpolisti pa so si tudi v uvodu petega srečanja privoščili spodrsljaj že v uvodu, ko je Matej Nastran s petmetrovke zadel le prečko, center Teo Galič pa je takoj nato izsilil še eno najstrožjo kazen, a je beloruski vratar Juretu Nastranu strel ubranil. Belorusi so to znali kaznovati, povedli so z 2:0 in imeli ob prvem odmoru še vedno dva gola prednosti.

Šele v drugi četrtini je najboljši slovenski strelec Erik Bukovac poskrbel za izenačenje, njegovi soigralci so spet zapravili kopico priložnosti in ob menjavi strani so imeli Belorusi še vedno minimalno vodstvo. V tretji četrtini so Slovenci končno povedli. Najprej po zaslugi mladega Luke Komatarja, Matej Nastran pa je povišal na 7:5 in kazalo je, da je zmagovalec in s tem četrtfinalist znan. Ponovila pa se je kronična neučinkovitost slovenskega napada in šele po napeti končnici so so se slovenski vaterpolisti veselili nastopa v drugem delu tekmovanja.

V četrtek bo na prvenstvu prost dan, v petek pa bo na sporedu četrtfinale. Zmagovalki skupin Francija in Velika Britanija bosta v četrtfinalu prosti in bosta čakali na svoja polfinalna nasprotnika. V skupini A je bila druga Turčija in tretja Slovenija, ki se bosta v četrtfinalu pomerili z Malto oziroma Nizozemsko, ki bosta druga in tretja v skupini B, današnji medsebojni dvoboj pa bo določil slovenskega nasprotnika.