Slovenija šesta na pokalu narodov v supermotu

Slovenska reprezentanca v supermotu je na dirki za svetovni pokal narodov v bolgarskem Plevnu osvojila šesto mesto. Zmagali so Nemci, drugi so bili Bolgari, na tretjem mestu pa so tekmovanje končali Finci.

Objavljeno
11. oktober 2009 19.38
Beno Štern
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Sofija - Slovenska reprezentanca v supermotu je na dirki za svetovni pokal narodov v bolgarskem Plevnu osvojila šesto mesto. Zmagali so Nemci, drugi so bili Bolgari, na tretjem mestu pa so tekmovanje končali Finci.

Med 16 reprezentancami, ki so se uvrstile na finalno dirko v Plevnu, je bila tudi slovenska, ki so jo sestavljali Rok Mihelčič v razredu S1, Uroš Nastran v razredu S2 in Jan Habat v razredu open.

 

Mihelčič si je v kvalifikacijah poškodoval roko, a njegov nastop je bil za ekipo pomemben, saj mora imeti vsaka ekipa najmanj pet uvrstitev, da je uvrščena v skupni razvrstitvi. Mihelčič je prvo dirko odpeljal zelo zadržano, a izkoristil smolo nekaterih tekmecev in na koncu osvojil 29. mesto; to je bila njegova edina uvrstitev, saj v drugi vožnji ni nastopil.

 

Zelo dobro se je odrezal Nastran v razredu S2, saj je v prvi vožnji osvojil peto mesto. Nastopil je tudi v drugi vožnji, ko so tekmovali dirkači razredov S2 in open. Nastran je začel še bolje in takoj privozil na četrto mesto, v zadnjem krogu pa se mu je uspelo prebiti celo na drugo, na katerem je dirko tudi končal.

 

"Z obema odpeljanima dirkama sem res zelo zadovoljen, saj sem sledil tempu najhitrejših. Žal smo imeli nekaj smole z Rokovo poškodbo, saj bi drugače lahko posegli po še boljši uvrstitvi," je po dirki dejal Nastran. Poleg njega je Slovenijo v tej vožnji zastopal tudi Jan Habat in osvojil 13. mesto. Boljše izhodišče je imel v svojem drugem nastopu, ki ga je končal na šestem mestu.

 

Prvaki Nemci so zbrali 30 točk, domačini Bolgari 32, Finci pa 42. Pred Slovenijo, ki je na šestem mestu imela 55 točk, sta bili še Italija s 47 in Češka z 49.