Slovenija - Srbija 1:3

Predvidevanja, da bo moška slovenska reprezentanca težko ostala v elitni skupini evropskega namiznega tenisa, se uresničujejo. Izbranci Bojana Raka so prvi dan evropskega prvenstva v Stuttgartu izgubili obe tekmi.

Objavljeno
13. september 2009 21.17
Bojan Tokič
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA

Stuttgart - Predvidevanja, da bo moška slovenska reprezentanca težko ostala v elitni skupini evropskega namiznega tenisa, se uresničujejo. Izbranci Bojana Raka so prvi dan evropskega prvenstva v Stuttgartu izgubili obe tekmi, najprej jih je s 3:2 premagala Romunija, nato pa še s 3:1 Srbija. Vse tri točke za Slovence je prispeval Bojan Tokič.

 

Prvi lopar slovenskega namiznega tenisa pa v obračunu s Srbi ni izpolnil želja, saj je v dramatičnem dvoboju izgubil proti svojemu partnerju v igri dvojic Aleksandru Karakaševiću.

 

"Proti Romuniji smo bili blizu. Horvat je bil le dve točki točki do zmage, a mu žal ni uspelo. Proti Srbiji, ki je v naši skupini realno najlažje premagljiva, pa sam nisem osvojil dveh točk. Če mi to ne uspe, možnosti za zmago praktično ni," je dejal Tokič.

 

V ponedeljek se bo Slovenija, pomerila še proti Belorusiji, ki je dobila oba dvoboja. Najprej je s 3:2 ugnala Srbijo, nato pa s 3:0 še Romunijo. Že zdaj je jasno, da bodo Belorusi zmagovalci skupine, Slovenija pa bo zadnja, kar pomeni, da bo v nadaljevanju prvenstva igrala za mesta od 9. do 16.

 

Ženska reprezentanca je v prvi tekmi druge kakovostne skupine s 3:0 premagala Moldavijo, ob 20. uri pa bo začela dvoboj s Srbijo.