Slovenke za točko klonile proti Južni Koreji

Slovensko žensko rokometno reprezentanco je na prvi tekmi turnirja na Slovaškem za gol premagala reprezentanca Južne Koreje (31:32). Slovenke čakata še dvoboja z gostiteljicami in Nizozemkami.

Objavljeno
25. september 2009 20.54
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Bratislava - Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi turnirja v slovaškem Hlohovcu izgubila proti Južni Koreji z 31:32 (16:16). V soboto Slovenke čaka obračun z gostiteljicami Slovakinjami, v nedeljo pa se bo izbrana vrsta Ivice Rimanića pomerila še z Nizozemkami.

Slovenska reprezentanca je odločno krenila v obračun s favorizirano Južno Korejo ter si kmalu priigrala tri zadetke prednosti (6:3). Sodnika na tekmi sta imela strog kriterij, zato izključitev ni manjkalo. Slovenke so na koncu pristale pri 18 minutah izključitev, Korejke pa so bile z igralko manj osem minut.

 

Odlična obramba slovenske ekipe ter uspešna realizacija je v drugem polčasu prinesla prednost v obliki petih golov (26:21), nato pa sta sodnika izključila dve slovenski igralki, kar so nasprotnice izkoristile ter izid izenačile. Zaključek tekme je pripadel Korejkam, ki so tudi z nekoliko več sreče vknjižile zmago. Slovenska igra je bila na tekmi zadovoljiva, izbranke Ivice Rimanića so v tekmi za zmago naredile le nekoliko preveč tehničnih napak.

 

Slovenija je nastopila v sledeči postavi: Stefanišin, Zec, Šoberl, Jankovič 2, Argenti 9, Zrnec 2, Gerič, Šon 5, Puš, Gros 9, Čerenjak, Skutnik, Mavsar, Varlec 3, Breznik 1, Irman, Koren.