"Slovenska moštva" zmagovalno

Veliko presenečenje so v noči na torek pripravili Golden State Warriors, ki so premagali Dallas Mavericks in ustavili njihov zmagoviti niz, ki je trajal kar 17 tekem. Izkazali so se tudi slovenski igralci.

Objavljeno
13. marec 2007 10.47
Sodnik je zaradi druge tehnične napake izločil trenerja Mika D'Antonija
Los Angeles - Charlotte Bobcats so v noči na torek v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 119:108 premagali Orlando Magic, slovenski košarkar v dresu gostiteljev Primož Brezec pa je v 30 minutah k zmagi prispeval 17 točk, štiri skoke, tri podaje in ukradel eno žogo.

Nove zmage (113:102) so se na gostovanju pri moštvu Memphis Grizzlies veselili tudi New Jersey Nets Boštjana Nachbarja. Dravograjčan je odigral 24 minut in zbral 14 točk, tri skoke ter po eno podajo in ukradeno žogo. Zmago sta na gostovanju pri Milwaukeeju (108:93) vknjižila tudi košarkarja moštva Toronto Raptors, Radoslav Nesterović in Uroš Slokar. Medtem ko je prvi v 23 minutah za tretjo zaporedno zmago zbral osem točk, tri skoke, dve podaji in ukradeno žogo, se je Slokar v statistiko vpisal zgolj z minuto igre. Prva zvezdnika gostov, vodilne ekipe atlantske skupine, sta bila Chris Bosh s 25 točkami in T.J. Ford z 19, ki je proti svojemu nekdanjemu moštvu dodal še devet podaj.

Golden State Warriors taktično uničili Dallas Mavericks

Veliko presenečenje pa so pripravili Golden State Warriors, ki so s 117:100 premagali Dallas Mavericks in ustavili njihov zmagoviti niz, ki je trajal kar 17 tekem. Vse je presenetil Mickael Pietrus in s klopi k zmagi prispeval 20 točk. "Očitno je bil že čas za to, 17 zmag je bilo dovolj," je dejal trener domačih in nekdanji šef Teličkov Don Nelson: "Imeli smo dobro taktiko, ki nam je, sploh v uvodnih treh četrtinah, dobro uspela." Al Harrington, Stephen Jackson, Jason Richardson in Andris Bierdins so vsak k zmagi prispevali po 16 točk. "Želeli smo se oddolžiti gledalcem za nepričakovan poraz večer pred tem in smo imeli pred očmi le zmago. Dallas je definitivno odlična ekipa, po mojem mnenju najboljša v ligi, vendar smo si zmage očitno bolj želeli mi," je po tekmi dejal Jackson.

Leandro Barbosa izenačil rekord kariere

Phoenix Suns do v domači dvorani zlahka s 103:82 odpravili Houston Rockets. Leandro Barbosa je z 32 točkami izenačil dosežek kariere, Sonca pa so preko Raket prišla do pete zaporedne zmage. Boris Diaw je k zmagi, sicer še šesti zaporedni Sonc nad Raketami, dodal 15 točk, izkazal pa se je tudi Shawn Marion s 14 točkami in 15 skoki. Domači košarkarji so do novega slavja nad gosti prišli kljub temu, da je sodnik v tretji četrtini zaradi druge tehnične napake izločil trenerja Mika D'Antonija. Pri gostih je bil z 19 točkami najboljši Tracy McGrady, kitajski zvezdnik Yao Ming, ki je večer pred tem Orlandu natrosil 37 košev, pa je tokrat zmogel zgolj deset točk ob katastrofalnem metu iz igre 1:9.

Izidi košarkarske lige NBA:

Charlotte Bobcats - Orlando Magic 119:108
(Primož Brezec 30 minut, 17 točk, 4 skoki, 3 podaje, ukradena žoga za Charlotte)
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 93:108
(Rašo Nesterovič 23 minut, 8 točk, 3 skoki, 2 podaji, ukradena žoga za Toronto)
(Uroš Slokar minuta za Toronto)
Memphis Grizzlies - New Jersey Nets 102:113
(Boštjan Nachbar 24 minut, 14 točk, 3 skoki, podaja, ukradena žoga za New Jersey)
Golden State Warriors - Dallas Mavericks 117:100
Phoenix Suns - Houston Rockets 103:82