Slovenske tenisačice čaka boj za obstanek v svetovni skupini

Mednarodna teniška zveza je po odigranih dvobojih pokala Fed objavila novo lestvico ženskih reprezentanc. Slovenija je po porazu proti nemški teniški reprezentanci minuli konec tedna s 17. mesta zdrsnila na enaindvajseto, kar pomeni, da na sredinem žrebu v Londonu ne bo med postavljenimi ekipami.

Objavljeno
07. februar 2011 14.07
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si

Ljubljana - Slovenske tenisačice, ki so minuli konec v mariborski dvorani Tabor nastopile v sestavi Polona Hercog, Maša Zec Peškirič in Katarina Srebotnik, lahko za svoje naslednje tekmice v pokalu Fed dobijo Estonijo, Kanado, Argentino ali Švico. Po nedavnem porazu proti nemški teniški reprezentanci sedaj varovanke kapetana Iztoka Božiča čakajo kvalifikacije za obstanek v svetovni skupini pokala Fed, ki bodo na sporedu 16. in 17. aprila.

Na sredinem žrebu v Londonu bo tako osem ekip - štiri poraženke iz druge svetovne skupine (Slovenija, Estonija, Kanada, Švedska) ter zmagovalke področnih kvalifikacij (Švica, Belorusija, Japonska, Argentina).

Med naštetimi ekipami ima Slovenija najnižjo uvrstitev, zato bo v skupini s Švedsko, Japonsko in Belorusijo, nosilke pa bodo Estonija, ki je med omenjenimi najvišje na trinajstem mestu, Kanada, Argentina ter Švica. Slovenija se je doslej srečala le z Argentino v gosteh, kar pomeni, da če bi žreb določil dvoboj Slovenija - Argentina, bi bil dvoboj v Sloveniji, v ostalih primerih pa bo o gostitelju odločal dodaten žreb.

Kot še poroča STA, se bo dogajanje na sedežu ITF v Londonu začelo ob 11. uri po slovenskem času.

Hercogova in Kavčič ostala na svojih mestih

Na novi računalniški teniški lestvici je Polona Hercog na WTA zadržala visoko 47. mesto, podobno je tudi Blaž Kavčič na ATP lestvici ostal na 83. mestu. Med Slovenkami je druga najvišjeuvrščena Maša Zec Peškirić na 147. mestu, na seznam 300. najboljših svetovnih tenisačic pa je uvrščena tudi Tadeja Majerić (233). V moški konkurenci je Grega Žemlja tokrat izgubil osem mest in je na ATP lestvici trenutno 147.