Slovenske tenisačice za obstoj v svetovni skupini proti Kanadi

Slovenska ženska teniška reprezentanca se bo 16. in 17. aprila v tekmi za obstanek v svetovni skupini pokala Fed pomerila s Kanado. Žreb je po volji kapetana Iztoka Božiča, še posebej, ker bo dvoboj potekal v Sloveniji, kot najbolj verjetno prizorišče se ponuja Portorož.

Objavljeno
09. februar 2011 14.07
Da. O., delo.si
Da. O., delo.si
London - Glede na to, da Slovenija na današnjem žrebu v Londonu ni bila uvrščena med nosilke, je dobila na papirju najbolj ugodnega tekmeca. Najboljši kanadski igralki sta namreč v povprečju nižje uvrščeni kot najboljši Slovenki; Rebecca Marino je 84. igralka na svetu, Aleksandra Wozniak pa 138. Za primerjavo, Polona Hercog trenutno zaseda 47. mesto na svetu, Maša Zec Peškirič pa 147.

»Zgodilo se je prav to, kar sem si najbolj želel - Kanada in to doma. Žreb je super, seveda pa bo vse odvisno od forme naših igralk. Prepričan sem, da se bo pripravljenost obeh do tedaj še zvišala, zato mislim, da imamo na pesku lepe možnosti, da obstanemo v svetovni skupini,« pravi kapetan Slovenije Iztok Božič.

Tako Slovenija kot Kanada sta pretekli konec tedna igrali v drugi svetovni skupini. Slovenske igralke so v Mariboru izgubile z Nemčijo (1:4), Kanadčanke pa na gostovanju v Srbiji (2:3). Poleg omenjenih sta bili v kanadski ekipi še Sharon Fichman (230.) in Marie Eve Pelletier (537.), ki sta v Beogradu nastopili v odločilni igri dvojic in izgubili z 0:2.

»Žreb je zelo v redu. Tako s tekmovalnega stališča kot zaradi dejstva, da igramo doma, kjer lahko izbiramo podlago, imamo lepe možnosti, da izpolnimo zastavljeni cilj, obstanek v svetovni skupini. O prizorišču dvoboja še nismo razmišljali, glede na to, da Mednarodna teniška zveza sredi aprila v notranjosti Sloveniji ne dovoljuje dvobojev na prostem, pa se kot prizorišče zagotovo ponuja Portorož,« je dejal direktor Teniške zveze Slovenije Zoran Kofol.

Ostali dvoboji za obstanek v svetovni skupini so Belorusija - Estonija, Japonska - Argentina ter Švica - Švedska. V boj za uvrstitev v elitni rang svetovne skupine bodo igrale Nemčija - ZDA, Španija - Francija, Slovaška - Srbija, Avstralija - Ukrajina, 16. in 17. aprila pa sta na sporedu tudi polfinala pokala Fed Rusija - Italija ter Belgija - Češka.