Slovenski rokometaši zmagali v Kopru

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvi tekmi slovensko-hrvaškega pokala v Kopru premagala Bosno in Hercegovino s 35:33 (17:16). Slovenija se bo v soboto pomerila z Grčijo.

Objavljeno
05. januar 2007 23.35
Koper - Slovenska moška rokometna reprezentanca je v prvi tekmi slovensko-hrvaškega pokala v Kopru premagala Bosno in Hercegovino s 35:33 (17:16). Slovenija se bo v soboto pomerila z Grčijo, tekma pa se bo v dvorani Bonifika pričela ob 18. uri.

Slovenija je v krstni pripravljalni tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo od 19. januarja do 4. februarja v Nemčiji, ugnala BiH. Varovanci slovenskega selektorja Kasima Kamenice v današnjem dvoboju niso blesteli: nekaj so temu botrovale odpovedi in poškodbe nosilcev igre, precej pa tudi potek priprav za zaključni turnir v Nemčiji. Slovenski rokometaši so šele v tem tednu - po telesnih pripravah v Novi Gorici - začeli delati na taktično-tehničnem področju, težke noge in neorganizirana igra pa je bila v današnjem dvoboju precej vidna.

Pred 600 gledalci so gole za Slovenijo dosegli: Špiler 8, Kozlina 7, Natek 6, Gajič 4, Žvižej 3, Jovičič in Praznik po 2, Mlakar, Kavaš in Lubej po 1. Pri BiH je bil najbolj učinkovit Terzič z osmimi goli.

V drugi tekmi prvega kroga je Hrvaška v Pulju premagala Grčijo z 28:23.