Slovenski slalomisti odlični v polfinalu

Slovenski slalomisti na divjih vodah so se v polfinalu generalke za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostil Tacen, odlično odrezali.Edina disciplina, kjer Slovenci niso zasedli polfinalnega vrha, je bil C-1.

Objavljeno
23. avgust 2009 15.21
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Tacen - Slovenski slalomisti na divjih vodah so se v polfinalu generalke za svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostil Tacen, odlično odrezali. Na savskih brzicah so bili najhitrejši kar v treh polfinalih: Dejan Kralj med kajakaši, Sašo Taljat in Luka Božič med dvojci ter Nina Mozetič med kajakašicami.

V polfinalu K-1 je Kralj za stotinko ugnal Italijana Stefana Cipressija, zelo dobro sta se odrezala tudi Peter Kauzer s četrtim in Jure Meglič s sedmim časom, finale najboljše deseterice pa se je za vsega sedem stotnik sekunde izmuznil Simonu Artlju.

 

V C-2 sta Božič in Taljat že v soboto pokazala, da sta hitra, danes pa sta v polfinalu to le še potrdila z najboljšim časom. V finalu bosta nastopili še dve slovenski posadki: Urban Jarc in Blaž Oven, ki sta imela deveti čas, ter Luka Slapšak in Gašper Babnik, ki sta polfinale sklenila na desetem mestu. Na žalost domačih navijačev sta brez novega nastopa ostala Anže in Jure Janežič, ki sta za finalom zaostala dobre tri sekunde.

 

Med kajakašicami bo imel slovenski tabor dve finalistki. Ob Mozetičevi, ki je deklasirala tekmice in še enkrat dokazala, da ji tacenska proga zelo leži, bo nastopila tudi Urša Kragelj, ki je postavila četrti čas polfinala.

 

Edina disciplina, kjer Slovenci niso zasedli polfinalnega vrha, je bil C-1. Tam je s progo najbolje opravil Slovak Matej Benuš, toda tik za njim se je uvrstil najhitrejši Slovenec Benjamin Savšek. V finalu bo sicer slovenska udeležba zelo številčna, saj so se tja prebili še Simon Hočevar (3. čas), Jošt Zakrajšek (6.), Anže Berčič (8.) in Dejan Stevanovič (10.). Iz skupine "open" se je med finaliste uspelo prebiti še Juretu Lenarčiču.