Slovenski vaterpolisti remizirali z Britanci

Slovenska vaterpolska reprezentanca je v zadnjem srečanju mednarodnega turnirja Tristar v Kranju na tekmi polni preobratov remizirala z Veliko Britanijo. Turnir je najvišje končala Turčija, ki je zbrala pet točk, sledita Slovenija in Slovaška s po tremi in Velika Britanija z eno.

Objavljeno
23. avgust 2009 12.02
Posodobljeno
23. avgust 2009 12.02
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Kranj - Slovenska vaterpolska reprezentanca je v zadnjem srečanju mednarodnega turnirja Tristar v Kranju na tekmi polni preobratov remizirala z Veliko Britanijo z 11:11 (1:3, 2:2, 5:3, 3:3). Zadetke za Slovenijo so dosegli: Bukovac in Galič po štiri ter Jure Nastran, Matej Nastran in Verač po enega.

Slovenska reprezentanca po presenetljivi sobotni zmagi nad Slovaško na tekmi z Britanci ni našla enakega ritma in je dolgo časa lovila visok zaostanek. Sam začetek je sicer potekal po slovenskih notah, a je Jure Nastran najprej zastreljal petmetrovko, Erik Bukovac pa je Slovenijo popeljal tudi do prvega vodstva. Kasneje so na igrišču zagospodarili Britanci, ki so vodili že s 4:1 in 6:3. Po zaslugi Bukovca in Galiča so se gostitelji nekajkrat sicer približali na gol razlike, a je na drugi strani Curren, ki je je dosegel kar osem golov, skrbel za stalno vodstvo gostov. Slovenci so tako znova povedli šele v zadnji četrtini, ko so imeli vseskozi gol naskoka, že omenjeni Curren pa je poskrbel za pravično delitev točk.

 

V prvi tekmi sta se Slovaška in Turčija razšli s 6:6. Turnir je najvišje končala Turčija, ki je zbrala pet točk, sledita Slovenija in Slovaška s po tremi in Velika Britanija z eno. Slovenci že prihodnji teden odhajajo na nov turnir na Slovaško, ki bo tudi zadnji pred nastopom na septembrskem svetovnem prvenstvu skupine B v Švici.