Slovo goriške »legende«

Dolgoletni kapetan nogometašev Gorice Miran Srebrnič je naznanil konec bogate igralske poti. Odslej se bo nogometa lotil s trenerske plati.

Objavljeno
26. februar 2007 23.17
Nova Gorica/Ljubljana – Na polovici 16. prvoligaške sezone in po 399 nastopih v slovenski ligi je 37-letni Miran Srebrnič rekel zbogom. Dolgoletni kapetan Gorice je gotovo legenda in soustvarjalec klubskega nogometa v samostojni Sloveniji, ki je imel edino smolo, da so ga selektorji podcenjevali. V goriškem dresu je Srebrnič pustil dušo in srce, bil je soustvarjalec padcev in vzponov kluba, v katerem namerava ostati tudi po »upokojitvi«. Prihodnost si je že začrtal in bo enaka preteklosti – nogometna.

Dobrih petnajst let ste bili najtrši člen slovenskega in goriškega nogometa. Od kod ta nenadna odločitev o koncu aktivne igralske kariere, spodobilo bi se, da bi si v statistiko zapisali vsaj jubilejno 400. tekmo, mar ne?

Sezono sem nameraval potegniti do konca, toda poškodba sredi priprav mi je dala jasen signal. Ni šlo več, velika 'kilometraža' je pustila zdravstvene posledice. Ocenil sem, da nima več smisla vztrajati, če na igrišču ne bi bil sposoben nadaljevati na dosedanji kakovostni ravni. Moja merila so zahtevna, hkrati pa je v moštvu napočila menjava rodov, tako da se spodobi, da se umakne najstarejši član. Treba je pač gledati v prihodnost. No ja, v bližnji bom morda še zaokrožil število nastopov na številko 400.

Ni skrivnost, da boste v nogometu tudi ostali, v kakšni vlogi pa?

Vsa prihodnost je povezana s trenerstvom. Šolanje sem že opravil in si tudi pridobil pro licenco, kar pa ne pomeni, da bom štartal z vrha. Najprej si moram pridobiti izkušnje, na začetku jih bom nabiral v strokovnem štabu Borivoja Lučića, pozneje pa bom verjetno samostojno vodil moštva v mlajših kategorijah. Končni cilj je kajpak vodenje članskega moštva.

Celoten pogovor si preberite v torkovi tiskani izdaji!